NB I

Kikapott, de négy közé jutott a Vasas a kupában

Az Újpest csak egy gólt lőtt a negyeddöntő visszavágóján, ami kevés volt az üdvösséghez.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Vasas FC – Újpest FC 0-1 (0-1)
Budapest, Hidegkuti-stadion. Játékvezető: Szőts Gergely
Vasas FC: Nagy – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Murka (Vida, 62.), Kleisz (Ádám, 90.), James, Berecz, Hangya – Remili, Saglik. Vezetőedző: Michael Oenning
Újpest FC: Kovács – Mohl, Heris, Pávkovics, Cseke – Bardhi (Szűcs, 75.), Diarra – Balázs, Windecker, Andrics (Szankovics, 80.) – Lázok (Balogh, 30.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Andrics (45.)
Továbbjutott: a Vasas FC (2-2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal)

Idegenben 2-1-re verte az Újpestet, így előnyből várhatta a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóját a Vasas FC. Korábban a Ferencváros, a Mezőkövesd és NB III-as csapatként a Budafok jutott a négy közé.

A találkozón a hazaiak honlapjának beszámolója szerint a 11. percben Burmeister fejelt ki egy távoli újpesti szabadrúgást, majd Remili lövését Kovács fogta meg. A 19. percben ismét Remili veszélyeztetett, a kapufáról kifelé pattant a lövése.

A 21. percben majdnem vezetést szerzett az Újpest: a kiugró Bardhi emelte át a kiérkező Nagyon a labdát, ami végül centikkel a jobb kapufa mellett pattant el. Később összejött a gól a vendégeknek: az első félidő hosszabbításában Andrics fejesével szerzett vezetést az Újpest (0-1).

Negyed óra telt el a második félidőből, amikor egy újpesti szabadrúgást Nagy öklözött ki, majd Berecz éles szögből eleresztett lövését védte Kovács. A 74. percben a továbbjutást jelentő gólra hajtó vendégeknél Andrics kapott jó labdát a baloldalon, majd kapura lőtt, de Nagy szépen védett.

A hosszabbításban Diarra ment el a bal oldalon, majd befelé indult, végül a lapos passzára Nagy vetődött ki. Ezzel véget is ért a meccs, több idegenben lőtt góljának köszönhetően a Vasas jutott be az elődöntőbe.

Olvasói sztorik