NB I

MK: a Fradi örülhet a gól nélküli visszavágónak

Gólképtelen volt a DVTK, így az FTC jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 0-0
Mezőkövesd, játékvezető: Szabó Zs.
DVTK: Rados – Eperjesi, Jagodinskis, Karan, Tamás M. (Nemes, 81.) – Vela, Mevongou, Busai (Lipták, a szünetben) – Makrai (Szarka, a szünetben), Novothny, Fülöp. Vezetőedző: Bódog Tamás
FTC: Dibusz – Botka, Hüsing, Leandro (Csukics, 81.), Sternberg – Gera Z., Dilaver – Lovrencsics G. (Kleinheisler, a szünetben), Hajnal (Varga R., 85.), Moutari – Böde.
Vezetőedző: Thomas Doll
Továbbjutott: Ferencváros (2-1-es összesítéssel)

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a DVTK az ideiglenes hazai pályáján, Mezőkövesden fogadta a Ferencvárost, amely az odavágón 2-1-es győzelmet aratott.

Veszélytelen hazai szöglet és szabadrúgást követően Amadou Moutari előtt alakult ki helyzet a tizedik percben. A zöld-fehérek támadója egy csel után a tizenhatosról kínálta meg Radost lövéssel, de a kapus vetődve mentett. Hét perccel később ismét a DVTK kapuja előtt alakult ki izgalmas szituáció, Hajnal szöglete után azonban Gera fejese centikkel kerülte el a bal felsőt. A helyzet után a Diósgyőr lassan, fokozatosan felbátorodott és átvette a meccs irányítását, de a rengeteg szögletből egyik sem jelentett veszélyt Dibusz kapujára, így gól nélküli állással mehettek pihenőre a felek.

A második félidő elején sem forogtak veszélyben a kapuk, a mezőnyben küzdöttek többnyire a csapatok. A 64. percben jegyezhettük fel az első lövést a fordulás után, ekkor Botka gurított vissza Bödének, aki tőle szokatlan módon erőtlenül fejezte be az akciót. Négy perccel később Dibusznak is volt kisebb dolga, Fülöp szöglete után Tamás fejesét fogta meg. A 78. percben közel került a gólhoz a Fradi, Moutari remek lövést eresztett meg huszonöt méterről estében, ám nem volt szerencséje, a jobb kapufáról kifelé pattant a labda. A Diósgyőrnek hiába lett volna elég egy gól a továbbjutáshoz, nem tudta nyomás alatt tartani a ferencvárosi kaput. Gól végül egyik oldalon sem esett az összességében gyenge színvonalú mérkőzésen, az első meccsen aratott 2-1-es győzelmének köszönhetően így továbbjutott az elődöntőbe az FTC.

Olvasói sztorik