NB I

Hidi: Az egyik álom elúszott, a másik viszont tovább él

A kispesti csapatkapitány szerződése szezon végén lejár, de egyelőre csak a bajnoki címről álmodik.

Remek győzelmet aratott hétvégén a Budapest Honvéd, a kispestiek ötödik szezonbeli Ferencváros elleni meccsüket már nem bukták el, odahaza 2-1-es sikert arattak a zöld-fehérek ellen. A hazaiak csapatkapitánya, Hidi Patrik boldogan nyilatkozott a Rangadó.hu-nak, hiszen a bravúros győzelmüknek szépszámú szurkoló tapsolhatott.

– Nagyon örülök, hogy rengeteg szurkoló volt kint a mérkőzésen, akik végig biztattak minket kilencven percen keresztül – emlékszik vissza a 26 éves középpályás. A kispesti drukkerek támogatása nagyon sokat számított nekünk, játékosoknak. Az elmúlt mérkőzéseken is éreztük, hogy a szurkolók mögöttünk állnak, a Ferencváros elleni találkozó azért volt különleges, mert ennyi néző előtt régen játszhattunk hazai pályán. Hihetetlen jó érzés volt lefújás után a boldog szurkolókkal együtt ünnepelni.

– Két gyors góllal – előbb Zsótér Donát, majd Eppel Márton vette be Dibusz Dénes kapuját – sikerült elhúzniuk, de hamar jött a válasz Amadou Moutari révén. Milyen volt belülről a mérkőzés?
– Az első félidőben a bekapott gólig nagyon jól játszottunk, talán a szombati, Ferencváros elleni volt az eddig legjobb első negyven percünk az idei szezon során. Örülök, hogy a helyzeteinket ezúttal jól használtuk ki, hiszen a korábbi négy Fradi-meccsen a legfőbb probléma az volt, hogy ziccereink kimaradtak. Igaz ugyanakkor az is, hogy Moutari gólja az első félidő hajrájában kicsit megfogott minket, hiszen szinte a semmiből szépített a vendég együttes. A zöld-fehérek találata után kicsit óvatosabbá vált a játékunk, de azt gondolom, a győzelmünk nem forgott veszélyben. A gólpasszomnak természetesen nagyon örültem, Eppel Mártonnal egyébként jól megértjük egymást, edzéseken is sokat gyakoroljuk az ilyen helyzeteket. Boldog voltam, hogy szombaton ki tudtam szolgálni társamat, és három pontnak örülhettünk.

– Lefújás után hogyan ünnepelték a nagy sikert?
– Extra nem volt, tehát nem ünnepeltük ezt a győzelmet sem máshogy, mint bármely másikat. A lefújás után előbb a szurkolókat köszöntöttük, jó volt látni a sok boldog arcot a lelátón, aztán persze az öltözőben folytatódott az ünneplés.

– A bajnoki hajrához közeledve a második helyet birtokolják és csupán egy pont a hátrányuk az éllovas Videoton FC mögött. Mi a kispesti sikerrecept titka?
– Ez nagyon egyszerű: egységesek vagyunk miden helyzetben. Nagyon jó keretünk van, ezért a kezdőjátékosok mellett a cserék is kiválóan tudnak beszállni a mérkőzésbe. A játékosok között nincs semmiféle rivalizálás, a csapat sikere lebeg mindannyiunk szeme előtt, miközben egyénenként nagyon motiváltak vagyunk.

– A kiváló sorozat után, de kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt csak a bajnoki cím tenné igazán boldoggá a kispesti játékosokat, vagy beérnék az európai kupaindulást érő helyek valamelyikével?
– Nincs mese, a bajnoki címről továbbra is álmodunk! Amikor elkezdtük a téli alapozást, még két álmunk volt, hiszen a kupában is tovább szerettünk volna menetelni, de sajnos az a hajó már elúszott. Nagyon messzire persze nem tekintgetünk: a hétfői, első edzésünkön még a Fradi elleni mérkőzést elemeztük, szerdától pedig már a soron következő, Haladás elleni soproni bajnokira készülünk. Két nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés vár ránk zsinórban: előbb a szombathelyiek, majd a DVTK otthonában látogatunk, biztos vagyok abban, hogy az ellenfelekből alaposan felkészülünk, és győzelmi célokkal lépünk pályára Sopronban, majd Debrecenben is.

– Alapember, ráadásul csapatkapitányként tavasszal is vezére a remekül masírozó Budapest Honvédnak, szerződése viszont június végéig köti a kispesti klubhoz. Merre tovább?
– Jól érzem magam Kispesten, a szerződésem viszont való igaz, szezon végén lejár, ugyanakkor egyelőre a jövőmet firtató kérdésekkel nem szeretnék foglalkozni. A Budapest Honvéddal komoly céljaink vannak, ezért még néhány hétig csak a bajnokságra szeretnénk koncentrálni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik