NB I

Kloppal kajakozva is sokat tanult a DVTK új vezetőedzője

Bódog Tamás tudja: „Diósgyőrben nem kell lasszóval fogni a nézőket, jönnek maguktól is, ha jó és eredményes futballt láthatnak”.

Az Újpest ellen 3-1-es sikert aratva zárta le pocsék sorozatát a Diósgyőri VTK. A miskolci klub élén – mely ideiglenesen Mezőkövesden játssza hazai mérkőzéseit – most debütált az élvonalban a Dániából hazacsábított Bódog Tamás. A klub honlapja egy hosszabb interjút is közölt a meccs után a szakemberrel, aki a csapatról, a szurkolókról és a jelenleg a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp mellett szerzett tapasztalatairól is beszélt.

– Az eredményesség mindennél fontosabb, és ha sikereket érünk el, akkor a közönség is ömleni fog a meccseinkre. Diósgyőrben nem kell lasszóval fogni a nézőket, jönnek maguktól is, ha jó és eredményes futballt láthatnak – jelezte Bódog Tamás, aki tisztában van vele, hogy sok NB I-es csapatnál üresek a lelátók, a DVTK-nál viszont ez a jó munkával biztosan elkerülhető.

A rend és a fegyelem, ezt a két dolgot nevezte meg, mint legfontosabb pillért, azonban leszögezte:

– Egykori labdarúgóként játékospárti vagyok, tudom, hogy mit lehet megengedni, és mit nem, de ahogy mondtam, szabályok nélkül nem működik semmi. Az a célom, hogy a mai szigorú szabályok – például, hogy mindenki tartsa a versenysúlyát –, egyszer olyan alapvetéssé váljanak, amiről nem is kell beszélni.

A taktikai és fizikai felkészítés mellett a mentális felkészülés is fontos, főleg egy olyan együttesnél, mely éles harcot vív a kiesés elkerüléséért. Így például egy rövid összetartás is a felkészülés része volt a szünetben.

– Számomra is fontos, hogy emberileg is képbe kerüljek a játékosokat illetően, mert ahogy mondani szokás, lakva ismeri meg egymást az ember. Könnyebb ilyenkor megszervezni az egyéni beszélgetéseket, és sok információt lehet abból nyerni, hogy ki kivel mozog, milyen az egymás közötti kapcsolat. Jól sikerültek a közös programok, és pozitív élménnyel töltődtek föl. Ha több időnk jutott volna erre, akkor még nagyobb hangsúlyt kap. Kloppóval (Jürgen Klopp – a szerk.) egyszer Norvégiában kajakoztunk a fjordokban négy napon keresztül a felkészülés előtt, sátrakban laktunk, és mindenki magának főzött. Megtanultuk, hogy számíthatunk a másikra, ami hatalmas pluszt adott. Ezek az apróságok is szükségesek ahhoz, hogy a bajnokság végén elérjük a kitűzött célt.

A teljes interjú itt olvasható.

Olvasói sztorik