NB I

Fradista nincs, honvédos több is van a 24. forduló csapatában

Karan lett a legjobb.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legutóbbi fordulójának legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 24. fordulóban álomcsapatunk 4-3-3-as felállásban „kerül pályára”.

A 24. forduló álomcsapata

Molnár P. (Paks, 264) – Nego (Videoton, 280), Vaskó (Vasas,
279), Karan (Diósgyőr, 327), Holender (Honvéd, 303) – Ikenne-King (Honvéd, 258), Pátkai (Videoton, 288), Ugrai (Diósgyőr, 295) – Makrai (Diósgyőr, 283), Eppel (Honvéd, 278), Williams (Haladás, 310)

Átlagos fordulót produkált a válogatott szünet utáni első bajnokin az NB I mezőnye, hiszen az álomcsapat átlaga éppen a szezonátlag fölött alakult (287 pont, illetve 285). Akadtak persze kiemelkedő teljesítmények, mint például a 300-as határ fölött hozó Williamsé vagy a 327-es Karané. A legtöbben a Honvédból és a Diósgyőrből kerültek be (3-3), de akad két fehérvári, illetve egy-egy paksi, vasasos és szombathelyi játékos is. Holender már háromszor volt a teljes forduló legrosszabbja, most az álomcsapatba került be, ahogy Ugrai is javított azon a szereplésén. Szintén debütáns Makrai. Loic Nego már tizedik alkalommal a forduló válogatottjában, amivel tovább növeli előnyét a tabellán. Negyedszer került be Pátkai, amivel utolérte a belső középpályások negyedik helyezettjét, Bardhit, Eppel pedig a csatárok között érte utol a harmadik Feczesint.

A forduló legjobbja az egyébként itt újonc korábbi kecskeméti, Dejan Karan, aki 327-es pontszámával az évad harmadik legjobb középhátvéd-teljesítményét rakta le – az első kettő Lang és Vinícius. A szerb játékos lőtt egy gólt, négyszer szabálytalankodott, egyet pedig kiharcolt, egyszer lesen találták, 23-ból 19 passza volt jó, 17-ből 14 párharcot nyert, egyszer veszített labdát, de hetet megszerzett.

Nem sokkal maradt le a forduló csapatáról Baráth Botond (270), Iszlai Bence (269) és Emir Dilaver (265) sem.

A forduló legrosszabb játékosa a télen az MTK által leigazolt ukrán Kolomoec lett (167), míg a cserék közül a Vasas fiatal üdvöskéje, Murka Benedek hozott még rosszabbat (149).

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik