NB I

Nem tudott a Paks fölé kerekedni a Videoton

Kevés helyzet, 0-0 a november óta veretlen csapatok csatáján.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Paksi FC – Videoton FC 0-0
Paks, játékvezető: Erdős
Paks: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Zachán, Szabó J. – Szakály D. (Hahn, 78.), Kecskés T., Papp K., Bertus, Haraszti (Koltai, 80.) – Vernes (Bartha, 64.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Videoton FC: Kovácsik – Nego, Vinícius, Juhász, Stopira – Varga J., Pátkai – Hadzic (Kovács I., 75.), Lazovics, Suljic (Maric, 88.) – Scsepovics. Vezetőedző: Henning Berg

Az NB I két legjobb formában lévő csapata találkozott szombaton 18 órai kezdettel a 24. fordulóban, Pakson. A felek egyaránt novemberben kaptak ki utoljára a bajnokságban – a Tolna megyeiek Diósgyőrben, a fehérváriak Mezőkövesden.

A forduló előtt éllovas Videoton FC ráadásul rendre megszenvedett az elmúlt években a Fehérvári úton: 2012 óta csak egyetlen egyszer, 2016 tavaszán sikerült nyerniük, miközben kétszer is kikaptak és a Ligakupától is búcsúztak a zöld-fehérek ellenében.

A Paks lassacskán már az Európa Liga-indulás felé kacsingathatott a forduló előtt, míg a Videoton hárompontos előnyét szerette volna legalább megőrizni egy győzelemmel.

A kezdővel egyik fél sem okozott különös meglepetést, bár Bartha és Lenzsér kimaradása, Zachán bekerülése akár tekinthető ennek is. A Videotonnál visszatért Juhász, így Fiola ismét a kispadra került.

Kevés helyzettel és enyhe Videoton-nyomással kezdődött a mérkőzés, a 9. percben Suljic távoli próbálkozását védte Molnár. Ezt követően Lazovics vett át rosszul egy pazar beadást az ötös sarkán üres helyzetben. Nem sokkal később Vernes adott keresztbe jobb oldalról, Szakály a kapu másik felén teljesen üresen állt, ám Kovácsik szép vetődéssel ütötte el a labdát.

A 24. percben egy szögletet követően Hadzic emelt vissza középre, a védők éles helyzetben csúsztattak szögletre. A 26. percben Nego vétett el egy becsúszást, Szabó János pedig betörhetett a bal oldalt. Középre adott, de Vernes rosszul vette át helyzetben, a védők pedig felszabadítottak.

A 30. percben kis híján megszerezte a vezetést a Videoton: egy szabadrúgást az ötösről Stopira csúsztatott kapura, ám a kapufát találta el, ahonnan visszapattant a dermedten álló Molnár ölébe.

A 46. percben még egy lehetőség adódott a Vidi előtt: Nego tökéletes beadásába az ötösön Scsepovics kotort bele, de irányítani már nem tudta, így véget ért a játékrész.

A második játékrész Videoton-szöglettel, de paksi lehetőséggel kezdődött: a sarokrúgást követő kontra végén Bertus lőtt 20 méterről, a labda megpattant és az oldalhálóban csattant.

Az 57. percben az egyébként elég rosszul játszó Lazovics egy váratlan emeléssel játszott volna a tizenegyespont környékére berohanó Nego elé, a labdának szeme volt, de Molnár egy fél másodperccel előbb ért oda a jobbhátvédnél.

A 64. percben Bartha állt be Vernes helyére. Két perccel később Kulcsár kapta a meccs első sárgáját: Suljic elé lépett be kőkeményen, sarokkal.

A 68. percben Stopira adott középre, Lazovics érkezett és 12 méterről, ballal vette célba a kaput, Molnár leért. A 75. percben meglepetésre cserélt a vendég fehérvári csapat is. Hadzic helyére Kovács István állt be. A 78. percben a volt fehérvári Szakály jött le, Hahn János kapott lehetőséget.

Folytatódott a cseredömping: Koltai is érkezett Haraszti helyére. Nem sokkal később meccslabdához jutott a Vidi, de nem élt vele: Lazovics ívelte fel Scsepovicsnak, aki az ötösön, a kapunak háttal levette, majd szépen visszagurított Lazovicsnak. Molnár időközben kijött a kapujából, amelynek bal oldala teljesen üresen tátongott, de a 7-es számú fehérvári csúnyán fölé vágta a játékszert.

Kissé beszorult a Paks, kisebb fehérvári lehetőségek, szögletek sorjáztak. A 86. percben Lazovics 25 méteres szabadrúgása kerülte el centikkel a paksi kaput. A 88. percben Maric állt be Suljic helyett.

A 90. percben Pátkai ívelt fel 50 méternyit Negónak, aki védője mögül kilépve kapásból lőtt fölé. A rendes játékidő végén Gévay rúgott rá Maricra, amiért sárgát kapott.

A döntetlen lehetőséget ad a Honvéd-Ferencváros duó egyikének, hogy közelítsenek a Videotonhoz, míg a Paks újabb értékes pontot szerzett középmezőnybeli pozíciója megszilárdításához.

A címlapkép és a belső képek a vidi.hu-ról származnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!