NB I

Tizenkét nyeretlen bajnoki után győzött újra a Gyirmót

Az MTK-nak helyzete sem volt a találkozón.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Gyirmót FC Győr – MTK Budapest 1-0 (0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer stadion. Játékvezető: Vad II.
Gyirmót: Sebők – Tamás, Achim, Radeljic, Bojovics – Bori, Simon A., Simon Á., Kiss – Antonov (Paku, 91.), Bebeto (Kolcák, 88.). Vezetőedző: Urbányi István.
MTK: Petkovics – Baki, Poór (Borbély, 75.), Grgics, Vadnai – Okuka, Vogyicska (Torghelle, 61.), Vass Á., Katona, Martinez (Schafer, 61.) – Kolomojec. Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Gólszerző: Simon A. (57.)

A háromhetes válogatott szünet után újraindult az NB I, a zsinórban tizenkét bajnokin nyeretlen, sereghajtó Gyirmót a szintén a kiesés elkerüléséért harcoló MTK-t fogadta a 24. fordulóban. A két csapat első szezonbeli mérkőzése 0-0-s döntetlennel ért véget, az MTK otthonában pedig Torghelle góljával nyertek a budapestiek – a liga messze két legkevesebb gólját szerző csapat összecsapásánál ezúttal sem lehetett gólparádéra számítani előzetesen.

A mérkőzés pedig nem cáfolt rá a várakozásokra: az 5. percben Simon Ádám, az első fél órához közeledve pedig Simon András távoli lövését fogta könnyedén Petkovics, de a két “helyzet” között gyakorlatilag semmi érdemleges nem történt, a szurkolók pedig “ébresztő! ébresztő!” rigmusokkal szórakoztatták magukat. Nem múlt el azonban komolyabb helyzet nélkül a félidő, a játékrész hajrájában Kiss cselei után Petkovics bravúrral hárított, majd Simon András került ziccerbe, csak épp képtelen volt átvenni a labdát. Az utolsó percben egy a kaput távolról elkerülő Okuka-próbálkozás jelezte csak, hogy az MTK is a pályán volt ebben a 45 percben.

A második játékrész első nyolc percében túlzás nélkül több dolog történt, mint az első félidőben összesen: egy perccel a középkezdés után egy kapu előtti kavarodást úszott meg szerencsésen az MTK, majd Bebeto előtt suhant el centikkel a labda, végül ismét a mali csatár próbálkozott, Petkovics viszont hárított – a kipattanót pedig Antonov a kapu fölé küldte. Az 57. percben góllá érett a hazaiak fölénye: Simon András kíméletlenül kilőtte a jobb felső sarkot tizenhatról (1-0). A találatot követő kettős csere után sem lett aktívabb az MTK, sőt Antonov a hajrára fordulva eldönthette volna a találkozót, de második nagy helyzetéből sem találta el a kaput az ukrán – az MTK azonban a folytatásban sem jelentett veszélyt a hazaiak kapujára, így a Gyirmót tizenkét nyeretlen meccs után gyűjtötte be újra a három pontot a bajnokságban.

Olvasói sztorik