NB I

Szivics szerint csak a bíró látta a Haladás tizenegyesét

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Gyirmót–MTK 1-0

Urbányi István, Gyirmót: – Sok szempontból nagyon hasonló volt ez a mérkőzés azokhoz, amelyeket az idén eddig lejátszottunk. Elsősorban arra gondolok, hogy egészen apró dolgok döntöttek ezen a mérkőzésen is. Úgy érzem, hogy ma valóban mi domináltunk, és sokat is tettünk a győzelemért, de a szinte egyetlen védekezési hibánkból Torghelle könnyen kiegyenlíthetett volna. Mint edző, tökéletesen átérzem az ellenfelünk helyzetét, hiszen nálunk is előfordult már, hogy voltak hiányzóink. A győzelemnek viszont nagyon örülök és annak is, hogy ezt egy valóban szép Simon András-bombával sikerült megszereznünk. Végre van egy kis sikerélményünk, és ez lökést adhat nekünk a könnyűnek nem ígérkező folytatáshoz.

Tamási Zsolt, MTK: – Mindenek előtt gratulálok a Gyirmót FC Győr csapatának a győzelemhez. Tudtuk, hogy egy nehéz mérkőzésre számíthatunk, mert a gyirmóti csapat a télen nagyon megerősödött. Nekünk pedig sok volt a problémánk most, hiszen sérülések és eltiltás is nehezítette a felkészülésünket. Az összkép alapján megérdemelt a Gyirmót sikere, mert többet birtokolta a labdát és így irányította a játékot. Igaz, hogy igazi gólhelyzetet nagyon keveset tudtak kialakítani, de Simon András remek lövése eldöntötte a találkozót.

Forrás: gyirmotfc.hu


Vasas–Debrecen 2-3

Michael Oenning, Vasas: – Ha ezt a meccset döntetlenre hoztuk volna, elégedett lennénk. Kétgólos hátrányt sikerült ledolgozni, a harmadik gól csalódottá tesz bennünket, az a találat tanulópénz kategóriába tartozik. Mivel látható volt, hogy sikerült kétgólos hátrányt ledolgozni, és sikerült támadójátékot játszani, bizakodó vagyok a következő mérkőzésekkel kapcsolatban.

Leonel Pontes, DVSC: – A csapat megérdemelte a győzelmet, keményen és jól dolgoztak, ez a meccs az övék volt. Az első félidőben sikerült két gólt lőni, de voltak helyzeteink is. A második félidőben a Vasas nyomott, a pontrúgásokból veszélyesek voltak. Ezek mellett a második félidőben kontrára játszottunk, ebből sikerült megszerezni a győztes gólt. A kontra volt a taktikánk. A cserék jól szálltak be. Az utolsó négy mérkőzésen sikerült kilenc gólt lőni. Ez jól jel, arra, hogy a csapat fejlődik, látható volt, hogy megvoltak a lehetőségek a gólszerzésre. Támadásban is jobban játszottunk, mint ősszel, de a védekezésünkön még mindig van javítanivaló.

Forrás: haon.hu


Paks–Videoton 0-0

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben nagyon pontatlanul futballoztunk, rengeteg lehetőséget szalasztottunk el. Magyarország legerősebb csapatával játszottunk, de mégis magunktól vártam többet – ez nem feltétlenül volt reális elvárás, de ilyenek vagyunk mi, edzők. Álmodozunk. A második félidőben már beszorított minket a Vidi, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy reális eredmény született. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, mindkét csapatnál az utolsó passzok hiányoztak a gólhoz. Nem szerettünk volna nyíltan futballozni egy ilyen csapat ellen, az öngyilkosság lett volna.

Henning Berg, Videoton: – Jó csapat a Paks, amely három győzelem után fogadott minket, de ettől függetlenül kicsit csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült nyerni. Úgy gondolom, hogy nagyjából irányítani tudtuk a meccset, fegyelmezetten játszottak a játékosok, előfordul, hogy hasonló mérkőzéseken szerzünk két-három gólt, de ma ez nem sikerült. Ebben fejlődnünk kell, még több helyzetet kell kialakítanunk a hasonló találkozókon. Ha sikerül gólt szereznünk az első félidőben, akkor egészen más mérkőzést játszhattunk volna, hiszen akkor a Paksnak is jobban ki kellett volna támadnia, de több pontosság, több erő kellett volna ez ellenfél tizenhatosán belül ahhoz, hogy ma betaláljunk. A Pakstól nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk. Erős csapat stabil védekezéssel és veszélyes kontratámadásokkal, pontrúgásokkal. Ezeket egy-két kivételtől eltekintve sikerült is levédekeznünk. Összességében nem olyan rossz eredmény az egy pont a Paks otthonában, de csalódott is vagyok, hiszen háromért jöttünk.

Forrás: vidi.hu


Diósgyőr–Újpest 3-1

Bódog Tamás, DVTK: – Nehéz mérkőzést játszottunk, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Le a kalappal a fiúk előtt, mert abban a nehéz helyzetben, amikor szépített az Újpest, akkor is próbáltuk a saját játékunkat játszani, és magabiztossá tettük a győzelmünket. A játékosok ki voltak éhezve a sikerre, hajtotta őket a becsvágy. Ma átszakadt a gát, jó érzés lehetett a játékosoknak, nekem biztosan jó érzés volt nyerni.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A mai napon sokkal agresszívabban játszott az ellenfelünk, látszott rajtuk, hogy ez a meccs az életben maradásukért folyik. Nekünk is fontos lett volna a győzelem, de sajnos csak szépítésre futotta az erőnkből, a harmadik DVTK-gól után minden eldőlt. Bízom benne, hogy a szerdai Vasas FC elleni kupameccs visszavágóján sokkal jobban megy majd a játék.

Forrás: dvtk.eu, ujpestfc.hu


Haladás–Mezőkövesd 4-2

Mészöly Géza, Haladás: – Dicsérendő, hogy hittek a srácok magukban, és nagyon jól jöttek ki a második félidőre is. Nagyon fontos volt, hogy egyből góllal tudtuk folytatni a második játékrészt. Amit a meccs előtt beszéltünk, az visszaköszönt végig. Annak is örülök, hogy négy gólt sikerült szerezni, ilyen már régen volt, és a felkészülés során is nehezen ment a gólszerzés. Külön boldogság, hogy végre egy olyan mérkőzést tudtunk játszani, amin négy gólt szereztünk. Nagy gratuláció a csapatnak!

Tomiszlav Szivics, Mezőkövesd: – A kulcs a tizenegyes volt, amit csak a bíró látott. Ez befolyásolta a meccset, odáig jó mérkőzést játszottunk, jobbak voltunk. Az kicsit nehéz, hogy hétről-hétre ilyen dolgokkal kell küzdeni, biztos vagyok benne, hogy nem volt tizenegyes – majd megnézzük, ha úgy volt, akkor elnézést fogok kérni, de mi lesz, ha kívül volt a szabálytalanság, és ez eldöntötte a meccset? Utána is játszottunk, gólt akartunk rúgni, de lekontráztak minket, az utána lévőkről így már felesleges beszélni. Gratulálok az ellenfélnek, mi pedig már a következő mérkőzésre koncentrálunk.

Forrás: M4 Sport


Honvéd–Ferencváros 2-1

Marco Rossi, Honvéd: – Puskás is örült volna, ha láthatta volna ezt a meccset, azt az akaratot, ami a srácokban benne volt. Mindenki örülhet, aki szereti a Honvédot – még a nagyapám is, aki szintén az égből figyelte ezt a meccset. Ismét tettünk egy lépést előre, kétségtelen, hogy az európai szereplés felé lépegetünk. Nagyon nehéz lesz a következő meccs is, hiszen egy olyan ellenféllel találkozunk, amely ma négy-kettőre nyert – erre kell koncentrálnunk, nem a távoli jövőre.

Thomas Doll, FTC: – Ma nagyon sok minden nem működött, túl sokat hibáztunk. A védekezésben, főleg az első félidőben, nagyon amatőr dolgokat csináltunk. Voltunk már nyolc ponttal is a Honvéd mögött a tabellán – a mai teljesítményünk nem érdemelt győzelmet.

Forrás: M4 Sport

Olvasói sztorik