NB I

Az Újpest ellen támadt fel a DVTK

Bódog remek győzelemmel debütált a kiesés ellen harcoló miskolciak vezetőedzőjeként.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Diósgyőri VTK – Újpest FC 3-1 (2-0)
Mezőkövesd, 2295 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták (Jagodinskis, 88.), Karan, Tamás M. – Vela (Szabó I B., 93.), Mevoungou, Nono, Ugrai – Makrai (Ternován, 83.), Szarka. Vezetőedző: Bódog Tamás
Újpest: Balajcza – Heris, Kálnoki-Kis, Windecker, Balogh – Kecskés (Cseke, 63.), Angelov (Perovic, 76.), Sankovic, Diarra – Balázs B., Lázok (Bardhi, 63.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Makrai (19.), Ugrai (tizenegyesből, 31.), Karan (69.), illetve Lázok (53.)

A kiesőhelyről, új edzővel folytatta OTP Bank Liga-szereplését a válogatott szünet után a Diósgyőr. A miskolciak mezőkövesdi albérletükben fogadták az élvonal 24. fordulója előtt nyolcadik Újpestet.

Megnyomta a meccs elejét a házigazda: több beadás is veszélyesen szállt az újpesti kapu előterébe, egy ilyen alkalommal pedig Karan fejese szállt el a kapu felett úgy, hogy a földre pattintott labdája tekeredett a léc fölé. Továbbra is nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját a DVTK, és bár Szarka lövése még elhalt Balajcza kezeiben, Makrai Gábor a 19. percben már túljárt a kapus eszén: az Ugrai passzából leadott lövése megpattant egy védőn, és a hálóban kötött ki (1-0). Lendületben maradt a Diósgyőr, amivel Kecskés nem tudott mit kezdeni: a gólszerzőt vágta fel a tizenhatoson belül, ami így büntetőt ért. A tizenegyest Ugrai Roland váltotta gólra a 31. percben (2-0).

Radosnak először a negyvenedik percben volt komolyan teendője Heris sarkazásánál, míg a másik oldalon Balajcza tartotta meccsben az Újpestet Szarka öt méterről leadott lövése után. Megtáltosodott a Diósgyőr, és 2-0-ra vezetett a szünetben.

A második félidőre is komoly lendülettel jött ki a DVTK: Makrai emelésénél a kapufa mentette meg a vendégeket a góltól. Az 53. percben viszont szépített az Újpest: egy beadást Lázok János a kapu közvetlen előteréből juttatott a hálóba a hosszú oldalon (2-1). Éledezett az Újpest, de a DVTK tartotta előnyét, majd a 69. percben az addig egy gólpasszt és egy gólt jegyző Ugrai szögletét Dejan Karan fejelte a hálóba (3-1).

A Diósgyőr igencsak megrázta magát, és bedarálta az Újpestet. A hazaiak 3-1-re nyertek a törött szögletzászló miatt hatperces hosszabbítással zárult meccsen, ezzel lezárták négy bajnoki óta tartó vereségsorozatukat.

Olvasói sztorik