NB I

Poór: Nem gyenge MTK utazik Gyirmótra

Több nagy hiányzója is lesz a fővárosiaknak a sereghajtó ellen, de végre nem hátrafelé, hanem előre szeretnének tekinteni Poórék.

Kapcsolódó cikkek

A válogatott összetartás, majd a vb-selejtezős mérkőzések miatt három hétig szünetelt az NB I-es bajnokság, hétvégén viszont újra pályára lépnek a csapatok. Az MTK Budapest legutóbb bravúros, 1-0-s győzelmet aratott a dobogós Vasas ellen, a fővárosi kék-fehérek játékosát, Poór Patrikot arról kérdeztük, jól jött-e a szünet a biztos bent maradásért küzdő csapatának, vagy inkább jobb lett volna lendületben maradni.

– Szerintem a válogatott szünet egy klubnak sem jött jól, hiszen soknak számít, ha egy csapat három hétig nem vívhat tétmérkőzést – vélekedett Poór Patrik. Mi, az MTK-nál próbáltuk minél tartalmasabban tölteni ezt a három hetet, szerencsére gyorsan elrepült ez az idő, nagyon várjuk a tétmeccseket. Magas intenzitású edzéseket, illetve több felkészülési mérkőzést tudhatunk magunk mögött, igaz, felemásan sikerültek ezek a találkozók, játék szempontjából mindenképpen sikerülhettek volna jobban is. Ugyanakkor remélem ránk is igaz, hogy „ha nem is sikerült jól a főpróba, annál jobb lesz ez előadás”, összességében bizakodva várjuk a Gyirmót elleni szombati bajnokit, célunk elhozni idegenből is a három pontot.

A 23 éves védő alapembernek számít az MTK-nál, és kiemelte: zsinórban három nagyon fontos bajnoki vár rájuk, de reméli, stabil játékkal tud hozzájárulni a csapat játékához. A sereghajtó ellen mindenesetre roppant nehéz kilencven percre számít.

– Örülök, hogy az elmúlt mérkőzéseken sikerült stabil, jó teljesítményt nyújtanom, persze mindig van hova fejlődni. Szeretnék hétről hétre többet hozzátenni a csapat játékához, miközben elsődleges szempont, hogy az MTK Budapest bent maradjon az élvonalban. A következő három mérkőzés, a Gyirmót, a Mezőkövesd és a Haladás elleni bajnoki létfontosságú lesz, rendkívül fontos pontokat szerezhetünk. Egyelőre persze csak az újonc elleni találkozóra fókuszálunk, szeretnénk győzelemmel hazatérni, miközben tudjuk, a Gyirmót sincs könnyű helyzetben, hiszen minden pontra nagy szükségük van. Biztos vagyok abban, hogy taktikailag mindkét együttes alaposan felkészül az összecsapásra, ezért roppant nehéz kilencven percre számítok, de nekünk csak a pontszerzés jöhet szóba. Lehet, kicsit közhelyesen hangzik, de három hét szünet után meglátásom szerint az aznapi forma nagyon sokat nyomhat majd a latba, remélem, mi jövünk ki nyertesen a párharcból.

Gera Dániel és Myke Ramos sérülés miatt biztosan nem léphet pályára hétvégén, Kanta eltiltott, de Vass és Torghelle játéka is kérdéses, míg Hrepka és Varga éppen felépültek. Poór mindezek tudatában sem aggódik…
– Nem vagyunk könnyű helyzetbena pechszéria miatt, de jó keretünk van. Tudom, hogy azok a játékosok, akik hiányoznak, pályán kívül ugyanúgy segítségünkre lesznek. Helyettesítőik pedig hétvégén bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani. Tudom, néhányan azt gondolhatják, hogy gyengébb csapattal állunk ki Gyirmóton, de ez nem igaz. Nem féltem a csapatomat, hiszen az lesz a legerősebb tizenegy, amivel hétvégén pályára lépünk, erős a keretünk, nem aggódom.

Poór kiemelte: a Gyirmót ellen – egyelőre csak – remélt pontszerzés újabb nagy lendületet adhatna a csapatnak, hiszen a középmezőny vége felé tehetnének nagy lépést.

– A bajnokságban az idei szezonban egyszer már legyőztük a gyirmótiakat, egyszer pedig 0-0-s döntetlent játszottunk, igaz, azon a találkozón gólokkal kellett volna nyernünk a játék képe alapján. Ha szombaton három pontot zsebelünk be, végre nem csak hátrafelé, hanem valóban előre is tekinthetünk, ez óriási motivációt jelent számunkra.

Olvasói sztorik