NB I

DVTK: Bódog Tamást meglepte az NB I légiósszabálya

A diósgyőriek új vezetőedzője nem volt teljesen tisztában a magyar körülményekkel.

Három hét szünet után folytatódik az NB I-es bajnokság, ugyanis a válogatott portugáliai vb-selejtezője miatt március 11-én rendeztek legutóbb mérkőzéseket a pontvadászatban. A DVTK új vezetőedzője, Bódog Tamás a kupában már meccselt, bajnokin viszont holnap 18 órától, az Újpest ellen debütál majd. Erről ír a boon.hu is, amely kiemeli, hogy a Bódog előtti szakvezetőknek meg volt kötve a kezük, mert jó párszor alkalmazkodniuk kellett a légiósszabályhoz.

– Ez a téma engem is meglepett, mert nem voltam teljesen tisztában a körülményekkel, a szabályokkal – árulta el a vezetőedző. – Meg fogjuk tudni oldani, péntektől eljön az az időszak is, amikor ezen fogunk sakkozni, átgondolni, hogy mi lenne a legésszerűbb és a legjobb megoldás, amely a csapatot a sikerhez hozzá tudná segíteni. Beszéltünk róla, de a végén nem ez fogja eldönteni, hogy miként fogjuk összeállítani a csapatot.

A piros-fehérekhez szerdán visszatért a két külföldi válogatott kerettag, a grúz Daushvili, valamint a lett Jagodinskis.

– Az, hogy valaki válogatott, még önmagában nem jelent semmit – tette hozzá Bódog Tamás. – Az elmúlt bő két hétben nem dolgoztak velünk, nem tudják azt a munkát, hogy mit kell beletenni ahhoz, hogy eredményesek legyünk, vagy legalábbis azt, amit visszakérek a csapattól. Nekik az hátrány, hogy most éppen a válogatottnál voltak, hogy ott játszottak, hogy ott voltak, nem jelenti azt, hogy mindenképpen játszanak, vagy a keretben vannak. Az alapján fogom megítélni a játékosokat, amiket látok.

A DVTK-nál Busai még nem teljesen egészséges, Fülöp sarokproblémákkal küzd, Daush­vilinek a válla fáj, Novothny pedig 5 sárga lapja miatt hagyja ki a mostani meccset.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik