NB I

Kulcsjátékosai nélkül indul csatába a Gyirmót az MTK ellen

Urbányi István vezetőedző ennek ellenére az eddigieknél játékosabb és nyíltabb összecsapást vár.

Roppant nehéz helyzetben várja az NB I hétvégi folytatását a Gyirmót FC Győr, amely az utolsó helyen szerénykedik nyolc ponttal lemaradva a bennmaradást érő tizedik helytől. A sereghajtó vezetőedzője, Urbányi István nyilatkozott a hivatalos honlapnakarról, hogyan sikerült kihasználniuk a válogatott szünetet, valamint arról, milyen meccsre számít az MTK Budapest ellen szombaton.

– Az első hosszú válogatott szünet, még 2016 augusztusában kimondottan jól jött nekünk, mert azt követően szereztünk tíz bajnoki pontot. A második ilyen hosszú kihagyás után viszont, ennek pontosan az ellenkezője történt, mert az októberi leállás után megtorpantunk. Nem lehet tehát ezekből kiindulni és csak a mostani helyzetre és állapotra kell koncentrálni. Én úgy gondolom, hogy nekünk most jól jött ez a szünet – kezdte Urbányi. – Sajnos, ez a valóban hosszú szünet arra nem volt elég, hogy felépüljenek a hiányzóink. Vass Patrik, Novák Csanád és Volodimir Tancsik sérülés, Csiki Norbert pedig egy fertőző betegség miatt nem tud játszani – folytatta a vezetőedzője, majd az következő ellenfélről, az MTK-ról is beszélt. – Nem fognak beállni védekezni ellenünk, mert nem az a játékuk és talán azt tudják a legkevésbé. Egy az eddigieknél játékosabb és talán nyíltabb bajnoki találkozóra számítok. Nekünk van egy tervünk arról, hogyan tudjuk őket legyőzni, de volt ilyen tervünk az utolsó hazai mérkőzésünkre is, amikor a Haladás volt az ellenfelünk. Az lesz tehát a döntő, hogy mennyit tudunk majd ebből az elképzelésünkből megvalósítani, mert az például alapvető lesz, hogy melyik csapat talál be először – véli Urbányi, aki aztán a csapata jelenlegi állapotát is jellemezte.

– A csapat jó állapotban és, ahogy valóban többször nyilatkoztam már, nem adtuk és nem adjuk fel. Pontosan ismerjük a helyzetünket és megpróbáljuk feldolgozni ennek minden terhét és felelősségét. Nem kell motiválni a játékosainkat, mert nekünk ezzel soha nem volt problémánk. Viszont egyre nehezebb úgy dolgozni, nem jön az eredmény, egy olyan siker, amely egy kis megnyugvást és önbizalmat adna. A mai edzés után, egy közös ebéd keretében, beszélgettünk is erről a helyzetről a játékosokkal. Tudjuk, hogy még itt van a hajó, amelyen utazni szeretnénk és azt is látjuk, hogy a hátulján ott van egy erős kötél. Szombaton nekünk most ebbe kell belekapaszkodnunk, mert csak akkor marad esélyünk arra, hogy feljussunk a fedélzetre.

Olvasói sztorik