NB I

Legyőzte a felvidéki válogatottat a Gyirmót

Felkészülési mérkőzés

Gyirmót FC – Felvidéki válogatott 1-0 (0-0)
Gyirmót: 1. félidő: Nagy – Achim, Bojovic, Radeljic, Tamás K. – Kis M., Simon Ádám – Bori, Simon András, Antonov – Bebeto. 2. félidő: Rusák – Szegi, Kolcak, Présinger (Lengyel, 70.), Aranyos – Veres (Szalánszki, 70.), Paku – Borkai , Madarász, Irmes (Farkas, 70.) – Kovács. Vezetőedző: Urbányi István
Gólszerző: Madarász (55.)

Felkészülési mérkőzésen találkozott a felvidéki válogatott és a Gyirmót FC Győr. A hazaiak tudósításából kiderült, hogy a vendégek tiszta fehér szerelésben léptek pályára, a Gyirmót pedig a sötétkék mezt, nadrágot és sportszárat viselte.

Az ezekben a felszerelésekben játszó labdarúgók az első félidőben jórészt a felvidéki válogatott térfelén tartózkodtak. A vendégek ugyanis nagyon megszervezték a csapatuk védekezését, és ennek nem nagyon találta az ellenszerét a Gyirmót. Az első félórában csak meddő gyirmóti mezőnyfölényről lehetett beszámolni. Végigvezetett támadások, lövések és helyzetek kizárólag harminc perc elteltével alakultak ki a vendégek kapuja előtt. A 32. percben a legaktívabb gyirmóti játékos, Antonov lépett ki középen, és a késve becsúszó Gányovics a tizenhatoson belül buktatta. A sértett rúgta a büntetőt, de a vendégek csapatkapitánya, Rengel Péter kapus hárította a jobb sarok felé tartó lövését. Az utolsó percekben Kiss Máténak volt még egy ígéretes távoli lövése, amelyet szintén hatástalanított Rengel. Így tehát az első félidő nem hozott gólt, pedig a hazaiak számára fontos lett volna egy kis sikerélmény a szombati fontos bajnoki előtt.

Élénken kezdődött a második félidő, hiszen alig egy perc játék után Madarász lövését nagy bravúrral tolta a felső kapufára Rengel. A fiatal gyirmóti csapat élénkebben futballozott, és az 55. percben meg is szerezte a vezetést. Egy jobb oldali beadás után Aranyos fejesét még nagy bravúrral kiütötte Rengel, de a kipattanó labdát Madarász közelről a kapuba rúgta (1-0). A folytatásban is a hazai csapat dominált, de a 60. percben a nagymegyeri Kalmár Lajos is komoly helyzetbe került. Kiegyenlítettebb lett a játék, mert a vendég csapat is többet kezdeményezett és bátrabban merészkedett előre. Elsősorban Farkas Zoltán közreműködésével volt néhány beadása és lövése a Gyirmótnak, de újabb találat nem született.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik