NB I

Lőwéktől tanult a Vidi szakmai stábja

Lipcsében jártak Henning Bergék.

A bajnoki szünetet kihasználva az RB Leipzig csapatához látogatott az NB I-ben éllovas Videoton FC szakmai stábja. A kétnapos villám-tanulmányúton Henning Berg vezetőedző, Brockhauser István kapusedző és Késedi Gábor videoelemző voltak a Lipcse vendégei.

A vidi.hu beszámolója szerint Berg Lőw Zsolttal beszélgetett, míg a másik két szakember a Bundesligában sokáig éllovas RB Leipzig hasonló pozíciójú dolgozóival merült diskurzusba.

– Kovács Zoltán régóta ismeri Lőw Zsoltot, a lipcseiek másodedzőjét, ő fogadott minket, valamint ő vezetett körbe a klub edzésközpontjában is. Megnéztünk egy edzést is, nagyon hasznos volt a látogatás, hiszen a Lipcse rövid idő alatt ért el nagy sikereket. Persze ehhez megvan a pénzügyi hátterük is, de a sikerek mögött nem csak ez van, hanem rengeteg szakmai tudás is. Jó volt látni, hogy hogyan működik egy ilyen klub, örültem annak is, hogy sok dologban, például edzésfilozófiában nincs nagy különbség ahhoz képest, ahogyan mi dolgozunk a Vidinél. Értékes tapasztalat volt az ottani szakemberekkel egyeztetni – fogalmazott Henning Berg a klub honlapjának.

Távollétük alatt Milinte Árpád segédkezett az NB I-es keret mellett.

A Vidi szombaton a horvát Slaven Belupóval mérkőzik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik