NB I

Berg szerint a portugálok félvállról vehetik a meccset

A Videoton FC vezetőedzője nem számított arra, hogy a Ferencváros gyengélkedni fog.

A DigiSport szokásos reggeli műsorának, a Reggeli Startnak ezúttal a magyar NB I éllovasának vezetőedzője, Henning Berg volt a vendége. Szombathy Pál műsorvezető a norvég szakembert kérdezte.

– A Ferencváros 2015-16-os, 20 pontos bajnoki címe után nem gondoltuk volna, hogy ilyen pozícióba kerülünk tavasszal, de innentől kezdve már csakis a bajnoki címre gondolhatunk. Persze ehhez továbbra is javulnunk, fejlődnünk kell – kezdte Berg.

– Azt hiszem, mindenki arra számított, hogy a Ferencváros hasonlóan fog majd szerepelni, mint az előző idényben, de a labdarúgás már csak ilyen. Ettől függetlenül továbbra is erősek és nincsenek is kifejezetten leszakadva tőlünk. A nyáron az európai kupaszereplés rányomta a bélyegét a játékukra, a télen azonban hat új játékost igazoltak, úgyhogy kőkemény ellenfelek lesznek – folytatta a szakember.

– Az év kissé nehezen indult, ismerkedtünk egymással a játékosokkal, az EL-selejtezők során nyújtott jó játékunk miatt pedig a bajnokságban nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna. A nyár végén aztán kissé mélyebb lett a keret, az ősszel pedig összeszoktunk, a télen pedig még egy játékost igazoltunk, úgyhogy most már késznek érzem a csapatot az európai kupaszereplésre is – nyilatkozta a játékosként a Manchester Uniteddel játékosként BL-győztes tréner.

A válogatott fellépése miatt Bernd Storck kérésére egy héttel hosszabb szünetet tartott a magyar NB I, mint Európa más bajnokságai. Szombathy Pál műsorvezető arról érdeklődött, hátrányos-e ez egy lendületben lévő csapat – mint a Videoton – számára.

– Talán jobb lett volna folytatni a küzdelmeket, de azért a szünet sem haszontalan. Kissé feltöltődhetünk, összeállhatunk és amikor újra pályára lépünk bajnokin, még jobb eredményeket érhetünk el. Az eddigi játékunk néhol hullámzó volt – válaszolta Berg.

A Videoton FC jelenleg két játékost ad a válogatottba (Vinícius Paulo és Kovácsik Ádám), de kik jöhetnének még szóba?

– Jó a kapcsolatom Bernd Storckkal, sok mérkőzésünket megnézi, mint ahogy én is követtem a válogatott szereplését. Korábban négy válogatottunk volt, most csak kettő, ez mindig változik. Én nem szeretem, ha egy edző minden játékosát beajánlja a nemzeti csapatba, nem is teszem, ez a szövetségi kapitány felelőssége – mondta Berg.

És hogy milyen esélyeink lehetnek szombaton a portugálok ellen?

– Óriási küzdelemmel meglehet a döntetlen, egy kiemelkedő nappal a győzelem is, de persze nem ez a reális az Európa-bajnok otthonában. Azt azonban tudni kell, hogy a portugálok hajlamosak épp csak annyit kiadni magukból, amennyi kell, talán félvállról veszik a magyarokat is, amiből profitálhatnak.

A címlapkép a vidi.hu-ról származik.

Olvasói sztorik