NB I

Csank szerint a következő Eb-ért beáldozzuk a vb-selejtezőket

Az egykori szövetségi kapitány úgy véli, ki lehet hagyni egy-egy nagy tornát, ugyanis valamikor fel kell építeni az új generációt.

A Rangado.hu állandó szakértője, az egykori szövetségi kapitány, Csank János volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsor vendége. Az egykori mester a közelgő, Portugálok elleni világbajnoki-selejtező kapcsán fejtette ki véleményét.

– Jelenleg nagyon nagy a különbség a két csapat között, annak viszont örülök, hogyha nem is mondják ki, de ezt a vb-t feláldozzuk a következő Eb miatt. Én is mondtam annak idején, hogy mivel kétévente vannak világversenyek, egyet-egyet ki kell hagyni.

– A hollandok is beáldozták, azt hitték, hogy kijutnak az Eb-re, fiatalítottak, kockáztattak. Valamikor fel kell építeni egy csapatot. Nem biztos, hogy sikerül ez úgy, hogy minden második évben csúcsformában legyen egy válogatott. Régen ez kapitánykérdés volt. Az én időmben, ha nem sikerült kijutni, akkor kirúgtak, kétévente cserélődtek az edzők. Most nem ez a helyzet, Strocknak megmondták, hogy marad. Ezzel nincs baj, van koncepció, lehet építkezni – zárta szavait.

Olvasói sztorik