NB I

Horváth András már nem szívesen adná lejjebb a dobogónál a Honvéddal

Szeret a vörös-feketéknél játszani a hálóőr.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu néhány nap híján egy évvel ezelőtt készített interjút Horváth Andrással, a Budapest Honvéd kapusával. A helyzet akkor az volt, hogy az azidőtájt 28 esztendős hálóőr előtt Kemenes Szabolcs és Nagy Sándor egyaránt megsérült, így váratlanul a kezdőben találta magát, ezt pedig azzal hálálta meg, hogy nyolc meccsből négyen gólt sem kapott.

Nem csoda, hogy Horváth az idény végéig bent ragadt a kapuban annak ellenére, hogy riválisai közben felépültek. Aztán távoztak is: előbb Kemenes Szabolcs ment el Paksra, majd félévkor Nagy Sándor költözött Gyirmótra.

Csakhogy érkezett újonc is, méghozzá az Angliát is megnyert Gróf Dávid személyében. A szezon első nyolc meccsén ugyan még Horváth védhetett, ám ugyanaz történt vele, mint fél évvel korábban, csak épp fordított szemszögből: ezúttal ő szenvedett sérülést, Gróf pedig élt a lehetőséggel és azóta is védi a Budapest Honvéd hálóját.

– A Budapest Honvéd jelenleg második a tabellán. Milyen érzés kívülről megélni a csapat sikereit?

– A csapat sikereit természetesen mindig jó megélni, de hogy ez nem közvetlenül a közreműködésemmel történik, az nem olyan jó.

– Miért nem sikerült visszakerülnie a kezdőbe sérülését követően?

– Dávidnak jól sikerültek azok a mérkőzések, amikor én sérült voltam, a csapatnak is ment a játék, ezért Marco Rossi vezetőedzőnek nem volt oka a változtatásra.

– A télen sem merült fel, hogy visszakerüljön a kezdőbe?

– Nem tudom, ezt nem az én tisztem eldönteni, nem is beszélgettünk róla. Kapusedzőnk annyit közölt, hogy versenyhelyzet van és dolgozzunk keményen, aztán meglátjuk, mi lesz.

– Mi történhet a jövőben, ha továbbra sem jut játéklehetőséghez, mennyi ideig él a szerződése Kispesten?

– A nyártól még kétéves szerződésem van, úgyhogy ez a klubtól függ leginkább. Természetesen szeretnék játszani, de jól érzem magam a klubnál, hosszú távra tervezek. Olyan típus vagyok, aki megküzd, megdolgozik a helyéért, nem szeretem feladni.

– Milyen pozícióban zárhatja a bajnokságot a Budapest Honvéd? A Videoton FC elleni vereséget követően leszorultak az első helyről, sikerülni fog visszatérni oda?

– Természetesen. A dobogónál lejjebb most már nem szeretnék végezni. Érmet akarok szerezni a csapattal, hiszen nagyon jó idényünk van, összeért a társaság!

– Sikerült már érmet nyernie felnőtt pályafutása során?

– NB I-es szintű eredményem még nincs nagypályás labdarúgásban – ami ennek a műfajnak a királykategóriája –, de az MTK második csapatával 2007-08-ban, 19 évesen bajnokok lettünk az NB III-ban; mindemellett pedig futsalban magyar bajnok, kupagyőztes és szuperkupa-győztes vagyok.

Olvasói sztorik