NB I

Varga Roland: Még teljesen nyílt a bajnokság

Győztes meccsen tért vissza a Ferencvárosba a támadó.

Nem a legutóbbi volt Varga Roland pályafutásának legjobban sikerült ősze. Amellett, hogy nem számított egyértelmű alapembernek a Ferencvárosban, a Haladás elleni októberi idegenbeli mérkőzésen bokasérülést is szenvedett. Az eset után a szélsőt hordágyon vitték le a pályáról, és ki kellett hagynia az ősz hátralévő részét. A 27 éves játékos a téli felkészülés során keményen küzdött azért, hogy visszaverekedje magát a csapatba, és éppen a Haladás ellen, múlt szombaton hosszú idő után újra a kezdőcsapatban kapott helyet. Ez a pályán töltött 75 perc pedig lelkileg is nagy lökést adhat a támadónak, aki reméli, minél hamarabb teljesen visszanyeri régi formáját.

– Nagyon örültem neki, hogy lehetőséghez jutottam, és úgy érzem, éltem is vele. A csapattársak nagyon sokat segítettek a meccs előtt és a pályán is. Biztattak, hogy csak játsszam azt, amit tudok, és akkor minden rendben lesz. Végül így is lett. Próbáltam egyáltalán nem foglalkozni a sérüléssel. Inkább az járt a fejemben, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsak, mert azért sokat ki kellett hagynom, október közepe óta nem voltam játékban. A múlt héten pályára léptem az NB III-as csapatban, ez nagyon jót tett, mert visszahozott a szokásos meccsritmusba – mondta a fradi.hu-nak.

Varga fizikálisan szinte teljesen visszanyerte a formáját.

– Természetesen egy edzés teljesen más terhelést kíván, mint egy éles mérkőzés. A sebességemet viszont már teljesen visszanyertem, ami nagyon fontos az én posztomon. A végén már egy kicsit fáradtabban mozogtam, lehet, hogy ezért is cseréltek le, de még egyszer mondom, nagyon örültem, hogy így is 75 percet végig tudtam játszani, szóval boldogan jöttem le a pályáról.

A tavasszal fokozatosan lendült formába a csapat, két gól nélküli döntetlen után már jöttek a győzelmek, most pedig már a játék képe is jól nézett ki. Azt is megkérdezték Vargától, hogy miben kell még előrelépni ahhoz, hogy a szezon végén elérhessék a kitűzött célokat.

– Természetesen elsősorban meg kell nyernünk a mérkőzéseinket, ez a legfontosabb. Nem mi vagyunk az élen, de játszunk még a közvetlen riválisokkal, még teljesen nyílt a bajnokság sorsa. Koncentrálnunk kell, hogy az edzéseken is mindenki a maximumot nyújtsa, nem nyugodhatunk meg, nem kényelmesedhetünk el két jó meccs után sem. De ez úgy érzem, nem is jellemző a csapatra. Tisztességesen elvégezzük a munkánkat, és bízom benne, hogy ez végül kifizetődő lesz.

Olvasói sztorik