NB I

„A legszarabb légiós is hazavisz havi hatmilliót az NB I-ben, ez kurva sok”

Urbán Flórián lélektelen focit látott a derbin, minimálbért adna az NB I-es játékosoknak.

Az előző héten ismét előtérbe került a korábbi válogatott focista, Urbán Flórián, aki az egyik Facebook-bejegyzésében a DVSC légiósait zsoldos kutyáknak, a vezetőedzőt, Leonel Pontest pedig portugál bohócnak nevezte. A Borsonline megkereste az Újpest egykori játékosát, aki reagált az őt ért támadásokra is, valamint ismét szókimondóan beszélt a magyar foci közegéről.

– Imádom, hogy akik gyűlölnek, engem hoznak fel példaként, csakhogy akkor elárulom, hogy az én időmben még csak három légiós játszhatott egy csapatban, és nekem sokkal jobbnak kellett lennem, mint bármelyik belgának, hogy folyamatos lehetőséget kapjak – válaszolta Urbán arra a felvetésre, hogy korábban ő is légiósnak állt Belgiumban. – Az első edzésen mellbe rúgtak, de én felálltam, és kőkeményen dolgoztam tovább, nem úgy, mint a mostani magyar fiatalok, akik azonnal hívják anyucit, hogy őket bántották, szeretnének hazamenni. Túl sok a pénz a magyar fociban, a legszarabb légiós is hazavisz havi húsz­ezer eurót, azaz hatmillió forintot, ami k..rva sok. Akkor is megkapja, ha beleszarik, mi lesz az Újpest–Fradi végeredménye. Csoda, hogy a derbi lélektelen futballt hozott? Eltűntek a pályáról az egyéniségek, a vérbeli szurkolókat, akik hangulatot csinálnának, meg nem engedik be a stadionokba. Ez így sehogy sem jó.

A 48 éves tréner jelenleg megyei első osztályú együttest vezet, de elmondása szerint, ha megkapná a lehetőséget magasabb osztályban, akkor bebizonyítaná, hogy mire képes, de elképzelhető, hogy valakik ott fönt ezt nem akarják.

– Ma a rendszer seggnyalói érvényesülnek, jutnak klubvezetői pozícióba vagy a kispadhoz. Nekem, amikor 2014-ben jobbikos képviselőként elindultam a választásokon, felajánlották, hogy NB I-es kispadhoz jutok, ha visszalépek, de nem tettem meg, és talán azóta is ennek iszom a levét – folytatta Urbán, aki még a mai napig tartja a kapcsolatot a Jobbikkal.

És, hogy mivel lehetne jobbá tenni a magyar focit?

– Ezeket a magas fizetéseket mindenképpen meg kell szüntetni. Én minimálbért adnék a focis­táknak, de a győzelemmel meccsenként mondjuk négyszázezer forintot lehetne keresni. Ezáltal ambicionálva lennének a játékosok, hogy a csapatba kerülésért öljék meg a másikat az edzésen, rúgják mellbe az ellenfelüket a meccsen, azaz dögöljenek meg a pályán. Erre talán a közönség is vevő lenne a stadionokban – véli Urbán Flórián.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!