NB I

Hazai pályán alulmaradó csapatból került ki a 23. forduló legjobbja

Tőzsér Dániel nyújtotta a legkiemelkedőbbet; Paksról és Mezőkövesdről is akad játékos.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legutóbbi fordulójának legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 23. fordulóban álomcsapatunk 3-5-2-es felállásban „kerül pályára”.

A 23. forduló álomcsapata

Kovácsik (Videoton, 252 pont) – Kulcsár D. (Paks, 286), Hüsing (Ferencváros, 278), Sternberg (Ferencváros, 263) – Molnár G. (Mezőkövesd, 276), Bertus (Paks, 282), Tőzsér (Debrecen, 303), Gera Z. (Ferencváros, 301), Moutari (Ferencváros, 275) – Lazovics (Videoton, 267), Böde (Ferencváros, 282)

Tovább növelte előnyét hétvégén a kapusok álomcsapat-szereplések számát tekintve Kovácsik Ádám. A Videoton kapusa már hatodszor van a legjobbak között, míg Gera Zoltán szintén hatodik alkalmával utolérte a középpályán Juhászt, Lazovics pedig hetedszer van itt, és ellépett vetélytársaitól. Debütáló Hüsing, Bertus és Moutari, de a forduló átlaga valamivel elmarad a szezonétól (278–283).

A legjobb a fent még nem említett Tőzsér Dániel lett. A korábbi válogatott középpályás őszi visszatérése után azonnal bekerült, ám másodjára csak most tudta beverekedni magát a legjobb tizenegybe. 303-as értékeléséhez hozzájárult gólja, hét lövése (védekező középpályásként), két szabálytalansága és egy kiharcolt faultja, 76/91 pontos passza, 10/17 nyertes párharca, tíz labdavesztése és öt labdaszerzése.

Nem sokkal maradt le a forduló csapatáról Leandro (267), Vinícius Paulo (265) és Cseke Benjámin (244).

A forduló legrosszabb játékosa Marek Strestík lett, ami a kezdőket illeti (155), a cserék közül pedig az ellenfél, a Gyirmót támadója, Csiki Norbert (146).

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik