NB I

A Diósgyőr sem jelentett gondot a Videotonnak

Három perc elég volt a fehérváriaknak, hogy kettőt rúgjanak a riválisnak.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Videoton FC – Diósgyőri VTK 2-0 (2-0)
Felcsút, játékvezető: Berke
Videoton: Kovácsik – Nego, Fiola, Vinícius, Stopira – Hadzic, Szolnoki, Pátkai – Scsepovics, Lazovics, Suljic (Géresi, 81.). Vezetőedző: Henning Berg
DVTK: Bukrán – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz – Dausvili, Karan – Fülöp I. (Vela, 63.), Szalóczy, Ugrai – Novothny (Szarka, 78.). Megbízott vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerzők: Vinícius (33.), Jagodinskis (öngól, 36.)

A listavezető Videoton a kiesőhelyen szerénykedő Diósgyőrt fogadta az élvonal 23. fordulójában.

A harmadik percben Suljic passza után Hadzic szerezhetett volna vezetést a felcsúti albérletben játszó házigazdának, de tizenegy méterről célt tévesztett. A tizedik perc vége hozta meg az első DVTK-lehetőséget: Fülöp távolról lőtt, fölé. Fél óra telt el a játékból, amikor Nego került helyzetbe egy levágódó labdát begyűjtve, 12 méterről azonban a kapu fölé bombázott. A fordulásból Novothny válaszolhatott volna, fejese nem sokkal kerülte el a kaput.

A 33. percben született a meccs első gólja: Lazovics szögletét a rövidre remek ütemben érkező Vinícius bólintotta a hálóba (1-0). Szokták mondani, ha egy üzlet beindul: három perccel később Nego beadása Jagodinskis lábán változtatott irányt, és a kapuban kötött ki (2-0). A játékrész végén Ugrai tesztelte Kovácsikot, a párharcot a Videoton kapusa nyerte, így csapata 2-0-lal mehetett szünetre.

A második félidő elejét is megnyomta a Videoton, öt perc elteltével két szögletet is rúghatott, de előbb egy blokkról pattant le a labda, majd Lipták tisztázott. A Diósgyőr is próbálkozott, de figyelt a hazai védelem: előbb Fiola tisztázott, nem sokkal később pedig Vinícius volt a helyén. Nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, inkább a DVTK próbálkozott veszélyes beadásokkal, de Kovácsiknak sem volt sok dolga. Hadzic a hajrába érve távolról bombázott mellé – csapata megtartotta 2-0-s előnyét, és biztosan első helyről folytatja a bajnokságot a válogatott szünet után.

Olvasói sztorik