NB I

Ramos gólja három pontot ért a gyengécske Vasas ellen

A kék-fehérek akár több góllal is győzhettek volna.

OTP Bank Liga, 23. forduló

MTK Budapest – Vasas 1-0 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2971 néző, játékvezető: Bognár

MTK: Petkovics – Baki, Poór, Grigics, Vadnai – Vass, Kanta – Vogyicska (Nikházi, 69), Kolomoec (Borbély, 90.), Ramos (Gera, 76.) – Torghelle. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Vasas: Nagy – Burmeister, Vaskó, Risztevszki – Szivacski, Korcsmár (Kleisz, 46.), Berecz, Hangya – Remili (Gaál, 61.), Saglik, Ádám (Király, 69.). Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerző: Ramos (42.)

Fővárosi rangadó várt a harmadik helyezett Vasasra az NB I 23. fordulójában, a piros-kékek a 10. helyen álló, kiesés elől menekülő MTK-hoz látogattak.

Hazai oldalon letöltötte kétmeccses eltiltását Torghelle Sándor, aki visszatért a kezdőbe, míg a másik oldalon Michael Oenning továbbra sem számíthat a válogatottnál is számításba vett Vida Mátéra, aki a múlt héten vakbélműtéten esett át.

Meglehetősen eseménytelenül kezdődött az összecsapás, 16 percet kellett várni az első érdemi lehetőségre. Ekkor a Vasas támadója, Ádám Martin célozta meg a tizenhatos vonaláról a rövid oldali sarkot, ám Petkovics hárítani tudott.

A 21. percben első helyzetét majdnem gólra váltotta az MTK, Kanta bal szélről középre tekert szabadrúgása után Ramos fejelte telibe a felső lécet hét méterről.

Tíz perccel később ismét Kanta végzett el szabadrúgást, ezúttal a másik oldalról. Az egyfős sorfal mellett a rövid alsót célozta meg, ám Nagy kipaskolta a labdát.

Kanta harmadik szabadrúgása után viszont már meg tudta szerezni a vezetést az MTK, Torghelle csúsztatta meg fejjel a labdát, amit Ramos közelről kotort a hálóba. (1-0)

A térfél csere után már-már megszokott módon veszélyeztetett az MTK, Kanta tekert középre, majd egy kisebb kavarodás után Nagy gyűjtötte be a labdát.

A folytatásban is a házigazdák domináltak, azonban jó ideig nem jegyezhettünk fel érdemi lehetőséget. A 89.percben Kolomoec vezethette ziccerben a kapusra a labdát, ám hosszan tolta meg, így oda lett a lehetőség. Az MTK taktikusan futballozott, a Vasas pedig nem tudott feljavulni, így a vendégek pont nélkül távoztak az Új Hidegkuti-stadionból.

Az MTK győzelmével a kilencedik helyre lépett előre, a Vasas maradt harmadik.

Az első félidőben a Vasas tűnt kicsivel jobbnak, egységesebbnek. A két csapat látszólag nem foglalkozott a másikkal taktikailag, mindenki játszotta a saját játékát. Nem láttam, hogy megpróbálták volna az ellenfél gyengéit kihasználni. Érdekes volt, hogy az MTK belső középpályája megverte az ellenfelet, pedig Kanta vagy Vogyicska nem arról híres, hogy nagy munkát tudna végezni szerelések tekintetében. A Vasas sokat faultolt feleslegesen, relatíve kevés lövés és gólhelyzet volt.
A második félidőben a hazaiak szerintem felrúgták a fiatalokra vonatkozó ajánlást, ez is mutatja, hogy nekik kellett ez a meccs. Megérdemelték a győzelmet, a második félidőben fölénybe is kerültek. A Vasas időszakos fölénye meddő volt, az MTK kontrái kicsit jobban tetszettek. Ramos többször is meghúzta a széleken, de középen nem nagyon volt érkező. Nyilván a biztonságot nem akarták feladni. A Vasas nem tűnt élesnek, egysebességek voltak, nem volt több bennük. Jó hangulatú meccs volt, az MTK-n volt nagyobb feszültség, mivel ez egy kulcsmeccs volt számukra, így viszont nagy lépést tettek előre – értékelte az összecsapást a Rangado.hu állandó szakértője, Csank János, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya.
Olvasói sztorik