NB I

Hiába vezetett, ismét ikszelt a Gyirmót

Bojovics korai góljára Molnár válaszolt a második félidőben.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 1-1 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion. Játékvezető: Farkas Á.
Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Szeles, Hudák, Vági – Tóth B., Egerszegi, Strestik (Bacelic-Grgic, 61.) – Kink (Diallo, 57.), Veselinovic, Molnár G. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gyirmót: Sebők – Achim, Bojovics, Radeljic, Kolcak (Simon A., 65.) – Kiss, Bori, Simon Á., Tamás K. – Bebeto (Novák, 69.), Antonov (Csiki, 78.). Vezetőedző: Urbányi István
Gólszerzők: Molnár G. (63.), illetve Bojovics (22.)

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában szombat délután újoncok csaptak össze egymással: a zsinórban két vereséget behúzó Mezőkövesd ellenfele hazai pályán a gyirmótiak voltak – a játéknapot megelőzően a kisalföldiek szeptember 24-én nyertek utoljára a bajnokságban.

A hazaiak Veselinovic révén a 4. percben egy közel húsz méteres bombával veszélyeztettek, de Sebők résen volt és szögletre mentett. A gólcsend hamar, már a 22. percben megtört: a gyirmótiak szöglete után a Kövesd nem tudott felszabadítani, Antonov jobbról beadott passza után pedig Bojovics a kapu előteréből nem hibázott, 0-1. A szünetig az eredmény már nem változott, az előny tehát az Urbányi-csapatnál volt negyvenöt percnyi játék után.

A második játékrész veszélyes mezőkövesdi helyzettel kezdődött: egy szöglet után Molnár perdítésre remekül érkezett Kink, de lövése nem talált kaput. A vendégek aztán a 63. percben Molnár G. góljával egyenlítettek, a fiatal kövesdi Farkas jobb oldali beadása után tíz méterről csúsztatott a hosszú sarokba, 1-1. Az egyenlítés után a hazaiak komoly erőfeszítéseket tettek az újabb gól megszerzéséért, de a hajrában az eredmény már nem változott, az újoncok csatája 1-1-es eredménnyel ért véget.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik