NB I

Egy félidő alatt eldöntötte a Fradi

Böde századik gólját szerezte, a Haladás már az első perctől kezdve futott az eredmény után.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Ferencvárosi TC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 3-1 (3-0)
Groupama Aréna, játékvezető: Szőts
FTC: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Sternberg – Gera, Koch (Kleinheisler, 70.) – Moutari, Hajnal (Bognár I., 83.), Varga R. (Lovrencsics, 75.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Haladás: Király – Schimmer (Polgár, 59.), Wils, Jagodics, Bosnjak – Kovács, Jancsó (Bamgboye, 71.; Mészáros, 84.), Iszlai – Rácz, Williams, Halmosi. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Moutari (1.), Gera (tizenegyesből 20.), Böde (44.), illetve Jancsó (69.)

A címvédő Ferencváros a Haladást fogadta az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Rögtön az első percben vezetést szerzett a Fradi: Varga betörése után Amadou Moutari elé tálalt, aki azonnal bevette Király kapuját (1-0). A hatodik percben egyenlíthetett volna a Haladás, de Wils fejese elkerülte a kaput. A 19. percben labdát szerzett a Fradi, az akció végén Vargát tüntették el a tizenhatoson belül: tizenegyes! A büntetőt Gera Zoltán váltotta gólra (2-0).

Nem sokkal később Böde is tizenegyest szeretett volna kiharcolni, de a játékvezető úgy látta, a Fradi-játékos rájátszott az esetre, így neki adott sárga lapot. A félidő végén azonban Böde Dániel azt is megmutatta, miért ő az NB I egyik leggólerősebb játékosa: saját térfeléről indulva két védőt is lerázott, majd a tizenhatoshoz érve védhetetlenül bombázott a vendégek kapujába (3-0) – ez volt Böde századik gólja a Fradiban.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Böde lövése zúgott el a felső léc felett. Williams szépíthetett volna, de közelről nem találta el a kaput. A 69. percben viszont szépített a Haladás: Jancsó távoli lövése talált utat a kapuba (3-1). Gyakorlatilag ez volt a Haladás utolsó lehetősége, amit gólra is váltott: a Fradi az első félidőben felőrölte ellenfelét, és magabiztosan nyert 3-1-re.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik