NB I

Tovább menetel a Paks

A Debrecent is legyűrte Csertői Aurél együttese.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Debreceni VSC – Paksi FC 1-3 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 3021 néző. Játékvezető: Pintér Csaba
DVSC: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Tőzsér – Jovanovics (Könyves, 81.), Feltscher, Filip – Chuka, Szuk. Vezetőedző: Leonel Pontes.
Paks: Molnár P. – Kulcsár, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Haraszti (Koltai, 77.), Kecskés (Hajdú, 88.), Bertus, Szakály – Vernes (Bartha, 79.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerzők: Tőzsér (68.) illetve Haraszti (61.), Kulcsár (76.), Bartha (85.)

Az előző fordulóban nagyon fontos sikert arató Debrecen a szintén győzelemmel hangoló Paksot fogadta a magyar bajnokság 23. körében. A két csapat mindkét őszi találkozója 1-1-es döntetlennel ért véget, azonban a jelenlegi forma a tolnaiak sikerét vetítette előre: míg a hazaiak a DVTK legyőzésével egy hátmeccses nyeretlen szériát szakítottak meg a múlt héten, addig az elmúlt öt meccsén veretlen vendégek az NB I legjobb formában lévő csapatának számítottak a meccs előtt.

A találkozó első kísérlete Tőzsér nevéhez fűződött a harmadik percben, távoli lövése azonban elkerülte a paksi kaput, és bár a túloldalon Vernes ezt követően egy hasonló kísérletből eltalálta a célt, Danilovics könnyedén védte a csatár próbálkozását. A mérkőzés első komolyabb helyzetéből a berobbanó Haraszti a kapufát találta el a 17. percben, tíz minutummal később pedig jött a válasz: Filip bombája kerülte el csupán centiméterekkel a kaput. Az első játékrész hajrájában felpörögtek az események, előbb Szuk fejelt kis híján gólt, majd Chuka lövését védte Molnár, a szünet előtti utolsó pillanatban pedig Vernes szabadrúgását hárította nagy bravúrral Danilovics.

A második félidő Szuk lövésével indult, de Molnár a helyén volt – akárcsak pár perccel később Tőzsér trükkös szögleténél. Az 59. percben ismét a debreceniek csapatkapitánya próbálkozott, de ezt a csatát is a paksi hálóőr nyerte. Hiába volt jóval aktívabb a hazai csapat, gólt mégis a vendégek szereztek elsőként: egy Vernessel lejátszott kényszerítő után Haraszti bevette Danilovics kapuját a 61. percben (0-1). Nem váratott azonban sokáig magára a válasz sem, Tőzsér újabb szabadrúgása már megtalálta az utat a paksi kapuba (1-1).

A 76. percben jött az újabb fordulat, egy kipattanó lövést Kulcsár váltott gólra, így újra a vendégeknél volt az előny (1-2). Nem sokkal később a csereként beállt Koltai, majd Bertus dönthette volna el a találkozót, ám Danilovics két bravúrt is bemutatva életben tartotta a debreceni reményeket – de csak egy egészen rövid időre, hiszen Bartha sarkazásánál már a kapus is tehetetlen volt (1-3). A Paks ezzel a győzelemmel tovább nyújtotta veretlen sorozatát, és már (legalább pár órára) ötödik a tabellán, míg a Debrecen továbbra sem tud kilábalni a gödörből.

Olvasói sztorik