NB I

Kálnoki-Kis: megilletődni?! Erre várok kis korom óta!

Az Újpest védője reménykedik benne, hogy Ronaldóék ellen is megmutathatja magát.

Mindössze 10 bajnokin léphetett eddig pályára a magyar bajnokság 2016-17-es kiírásában Kálnoki-Kis Dávid. Az MTK-nevelésű hátvéd ugyanis az ősszel épp akkor szenvedett részleges külső térdszalag-szakadást, amikor Bernd Storck a magyar válogatott keretébe is behívta.

A 25 éves bekk most a DigiSport Reggeli Start című műsorában szerepelt, ahol Szombathy Pál vendége volt.

– Vártam az alkalmat, hogy megint megmutathassam magamat a válogatottnál, de azért izgultam is, hogy kapok-e meghívót, hiszen négy hónapot voltam sérült az ősztől – kezdte Kálnoki-Kis.

– Vinícius honosítása nem befolyásolja a helyzetemet, hiszen egyelőre továbbra is az összetartáson kell megküzdenem a helyemért a végső keretben – mondta még a válogatottról, majd sérüléséről is beszélt.

– Nem kellett megműteni a szalagot, de egy ilyen sérülés sohasem jön jól, ráadásul nagyon figyelni kell, hogyan épül fel az ember belőle, hiszen később is visszatérhet a fájdalom – nyilatkozta Kálnoki Kis.

A térdet terhelheti például a futballpálya rossz talaja is – mint ahogy arról Thomas Doll kissé lenéző hangnemben említést is tett az Újpest felújított stadionja kapcsán (ő tehénlegelőhöz hasonlította a gyepet).

– Azt tudni kell, hogy azon a pályán azon a héten öt mérkőzést is rendeztek, ami a legjobb pályákat is igénybe veszi. Én azon lepődtem meg, hogy a pályánk olyan jó volt. Sokkal rosszabbra számítottam, hiszen korábban a Vasas pályáján játszva is küzdöttünk az elemekkel.

A beszélgetés aztán visszakanyarodott a válogatotthoz. Mivel Kálnoki-Kis egyelőre nem lépett pályára címeres mezben, az esetleges debütálás a portugálok ellen érhetné. Szombathy Pál arra volt kíváncsi, nem lenne-e megilletődve, ha egyből Ronaldo ellen kellene bizonyítania.

– Megilletődve?! – kérdezett vissza meglepetten a védő. – Erre a lehetőségre várok kis korom óta!

Az Újpest szombaton 18 órától a Honvédot fogadja, a Portugália-Magyarország összecsapásra pedig március 25-én kerül sor.

Olvasói sztorik