NB I

Gera vs. Hangya: régi ismerősök egymás ellen – ugyanazon a céllal

Az MTK és a Vasas fiatal titánja is elszánt korábbi klubja ellen: csak a győzelemben hisznek.

Az OTP Bank Liga 23. fordulójában az MTK Budapest ismét hazai környezetben szerepel, a fővárosi kék-fehérek az aranyéremért harcban álló Vasast fogadják. A találkozó előtt Gera Dánielt, illetve Hangya Szilvesztert kérdezte a Rangadó.hu – olyan apropóból, hogy Gera korábban a Vasast, míg Hangya pont az MTK-t erősítette.

– A Paks elleni vereségen már túl vagyunk, természetesen a vereség miatt csalódottak voltunk, hétfőn kielemeztük a hibáinkat, és már a soron következő, Vasas elleni mérkőzésre koncentrálunk – tekint előre Gera Dániel. – Elmondhatom, a legutóbbi vereség miatt nem esett szét a társaság, hiszen fejben erősek vagyunk. Keményen és az edzéseken százhúsz százalékot nyújtva készülünk az angyalföldiek ellen, nem leszegett fejjel, hanem pozitívan tekintünk a mérkőzés elé. Az ellenfél játékát ismerjük, jól felkészültünk belőlük, a találkozón pedig mi szeretnénk majd dominálni. Előzetesen csak a győzelemmel lennék elégedett, nincs mese, nyerni kell hazai pályán – meglátásom szerint igenis fel tudjuk venni a versenyt a Vasassal. A szombati találkozón szeretnénk minél többet birtokolni a labdát, reméljük, hatékony támadófocival örvendeztetjük meg szurkolóinkat. Remélem, jó teljesítménnyel rukkolok majd elő, hiszen nagyon önkritikus vagyok magammal szemben, szeretnék tiszta lelkiismerettel lefeküdni a bajnoki után. Jó lenne gólt rúgni vagy gólpasszt adni, de a csapat győzelme a legfontosabb.

– Természetesen valamilyen szinten pikáns lesz számomra a találkozó, hiszen utánpótlás szinten a Vasasnál is megfordultam, de csak a győzelem lebeg a szem előtt… Korábbi csapattársként Berecz Zsombort, illetve az akkoriban egy korosztállyal alattunk játszó Vida Mátét jól ismerem, valamint még az MTK-s időszakból Hangya Szilvesztert is, ugyanakkor a mérkőzés előtt már nem megy köztünk a zrika. Jó viszonyt ápolok a társakkal, hiszen az utánpótlás-válogatottban is játszottunk együtt, tudom, hogy ők is nyerni szeretnének.

A túloldalról Hangya Szilveszter kiemelte: a Mezőkövesden aratott sikerüknek köszönhetően erőtől duzzadva várják a hétvégi erőpróbát.

– A Gyirmót elleni iksz után múlt hétvégén mindenképpen javítani szerettünk volna. A Mezőkövesd ellen már szebbik arcunkat mutattuk, gyakorlatilag végig mi irányítottuk a mérkőzést. A győzelemnek és a gólpasszomnak is nagyon örültem, hiszen így gyakorlatilag már a második félidő elején eldőlt a találkozó. Az öltözőben a sikernek köszönhetően nagyon jó a hangulat, idegenből mindig remek érzés pontokkal hazautazni.

– Az újabb három pontra persze az MTK ellen is nagy szükségünk lesz, hiszen egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint a riválisok, csak így nyílhat esélyünk pontszámban később beérni a Videotont – nem hibázhatunk, mivel szeretnénk az élmezőnyben maradni. A győzelmen kívül más eredményt nem is tudok elképzelni előzetesen. Idén a bajnokságban már kétszer megvertük az MTK-t (idegenben egy góllal nyert a Vasas, hazai pályán pedig 3-2-re – szerk.), persze nem a múltból szeretnénk megélni, hanem megmutatni az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, hogy jobb csapat vagyunk az MTK-nál. Tudjuk, hogy a tabellán elfoglalt helyezésük miatt nekik is nagyon fontos a pontszerzés, így előzetesen egy roppant izgalmas mérkőzésre számítok. Meglátásom szerint Magyarország egyik, ha nem a legjobb pályája most a kék-fehéreké, biztos vagyok abban, hogy kiváló talaj vár ránk szombaton is, ez pedig a rövid passzos, kombinatív játékunknak kedvezhet.

– Számomra az MTK elleni mindig kifejezetten fontos mérkőzés, hiszen 2015-ben a kék-fehérektől kerültem végleg a Vasashoz, így természetesen nemcsak csak kluboknak, hanem magamnak is nagyon szeretnék bizonyítani. Az MTK-nál a felnőtt csapatnál nem kaptam lehetőséget, így a Vasasnak ezen a mérkőzésen is szeretném meghálálni a bizalmat, hogy meglátták bennem a képességet, és azt, mire vagyok képes a pályán. Értelemszerűen nagyon hálás vagyok az angyalföldieknek, hogy a bizalmuknak köszönhetően NB I-es játékos válhatott belőlem. A mérkőzés előtti zrikálás egyébként köztem és a korábbi MTK-s társak között már nem nagyon jellemző, hiszen többen elkerültek azóta az MTK-tól.

Hangya Szilveszter a szövetségi kapitány figyelmét is felkeltené
– Meglátásom szerint az NB I-ben lehetőséget kapó magyar fiatalokra általában igaz, hogy Bernd Storck kapitánynak is bizonyítani szeretnének a pályán, hiszen tudjuk: a kapitány bátran nyúl a fiatalokhoz. Még semmit nem tettem le az asztalra, de hétről hétre szeretnék jobb teljesítményt nyújtani. A Mezőkövesd ellen legutóbb tényleg jól ment nekem is a játék, külön örültem a gólpasszomnak, viszont ha gyengébb periódusba kerülök, azt is reálisan tudom értékelni – mondta Hangya, aki novemberben a svédek elleni barátságos mérkőzésen debütált az A-válogatottban.
Olvasói sztorik