NB I

Bezárhatják a Fradi-stadiont

És ez nem vicc: a 24.hu szerint új fejezet nyílt a szövetség, a játékvezetők és az FTC vitájában.

Egyre jobban elhidegül egymástól az MLSZ játékvezetői testülete és a Ferencváros. A 24.huszerint ahelyett, hogy a felek békét kötöttek volna, most új fronton nyílt harc.

A Groupama Arénában minden igényt kielégítő, az előírásokat jócskán meghaladóan felszerelt a játékvezetői öltöző. Nagy képernyős televízió, kanapé, a mérkőzések alatt gyümölcstál, banán, narancs, ananász és üdítő várta a játékvezetőket, akik közvetlen a VIP-bejárat előtt parkolhattak a meccsek alatt. Ősszel.

Tavasszal azonban a Ferencváros visszavett és csak az MLSZ által előírt szabályoknak maximálisan megfelelő komfortot és eszközöket biztosítja. Továbbá a játékvezetők autóinak már nem közvetlen a VIP-bejárat előtt szorítottak helyet a rendezők, hanem a stadion közelében, az építkezési terület szélén szabadon maradt apró területen, az eddigitől nagyjából 200 méterre.

A 24.hu információi szerint a Fradi mérkőzésekre delegált játékvezetők nehezményezik mindezt, ezért a Videoton elleni bajnokin és a Honvéd elleni kupameccsen tapasztalt hiányosságok okán az MLSZ megbüntette a Ferencvárost. Az szabályzat ugyanis előírja, hogy az A-kategóriás stadionokban (mint amilyen a Groupama Stadion is) a játékvezetők és az ellenőrök részére az öltözőépület közvetlen közelében kell elkülönített parkolót biztosítani.

A játékvezetői panaszt és a büntetést követően Kubatov Gábor elnök részére postázásra került egy MLSZ-levél is, amely eljutott a 24.hu-hoz, és amelyben szó szerint a következők is szerepelnek:

„A fentebb már említett írásos dokumentum szerint ezen a mérkőzéseken a parkolási lehetőség a stadion bejáratától kb. 200-250 méterre, egy murvás, vizes területen került kijelölésre. A mérkőzésre delegált személyeknek innen kellett átgyalogolni…”
„…ha ezen hiányosságok jelen tájékoztatás ellenére is ismétlődnek, a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottságának eljárását fogom kezdeményezni az ügyben, illetve indokolt esetben a pálya használati engedélyének visszavonására is sor kerülhet.”
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik