NB I

Kikerült a keretből a DVTK védője

Már csütörtökön megnevezhetik a miskolciak új vezetőedzőjét. Előkerült Bódog Tamás neve is.

A DVTK labdarúgó­csapatának válogatott középpályása, Elek Ákos Kazahsztánba szerződött. Erről már írtunk korábban, most viszont Benczés Miklós, a DVTK szakmai igazgatója részleteket is megosztott a transzferről. Mint a boon.hu-nak elmondta, a játékosnak a Diósgyőrrel kötött tavalyi szerződésébe belekerült, hogy megfelelő ajánlat esetén külföldre szerződhet, és ezt a mostani lehetőséget mind a játékos, mind a klub ilyennek találta. Az is kiderült, hogy ha a kazah csapattól továbbmenne Elek, az újabb transzferrel további bevételhez juthatnának a piros-fehérek.

Arra a kérdésre, hogy kivel pótolhatják a középpályást azt mondta Benczés Miklós, hogy a védekező középpályás távozása nem érte felkészületlenül a klubot, számítottak erre, és ezen a poszton két rutinos játékos, a grúz Murtaz Daushvili és a Ferencvárostól a télen érkezett Busai Attila mellett, a sérülése után visszatérőben lévő fiatal Kitl Miklós is bevethető.

A fiatalokkal kapcsolatban a keretben történő változásokat is szóba hozták. Múlt szombaton, a Debrecen ellen bemutatkozott a saját nevelésű, 19 éves bal oldali védő, Lőrincz Patrik Márton, akinek elődje, a szintén diósgyőri nevelésű Nemes Milán kikerült a felnőttcsapat keretéből. Vele kapcsolatban arról érdeklődtek, hogy melyik edzőnél, a beugró Vitelki Zoltánnál, vagy elődjénél, a múlt héten menesztett Horváth Ferencnél történt Nemesnek az NB III-as tartalékegyütteshez való irányítása, amire a sportigazgató azt válaszolta, hogy ezt a döntést Horváth Ferenc hozta.

Kíváncsiak voltak arra is, hogy a héten lehet-e bejelentés az új vezetőedző ügyében, hiszen a klub még nem nevezte meg azt a személyt, aki a beugró Vitelki Zoltántól valószínűleg a most szombati, Videoton FC elleni idegenbeli bajnokit követően átveheti a csapatot, illetve arról is érdeklődtek, hogy 10 meccses edző jöhet, akinek az lesz a feladata, hogy tartsa bent a csapatot az NB I-ben, vagy hosszú távon gondolkodnak valakiben.

– Utóbbiban. És elképzelhető, hogy csütörtökön megnevezzük az új szakvezetőt – válaszolta a DVTK sportigazgatója, aki arra a kérdésre, hogy ez azzal egyenlő-e, hogy megérkezik Miskolcra Bódog Tamás, azt felelte: – Azt nem mondhatom meg, hogy kiről van szó, de egy bemutatkozás erejéig Miskolcra érkezhet a csapat leendő edzője.

Olvasói sztorik