NB I

Hemingway rendesen beleszállt Andó-Szabó játékvezetőbe

A Honvéd tulajdonosa a bíróküldés után már tudta, hogy biztosan kikapnak a Videoton ellen.

Az NB I hétvégi rangadóján a Videoton 3-0-ra legyőzte az addigi listavezető Honvédot, így a két csapat helyet cserélt a tabellán. A találkozóról George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa hosszabban írt az nb1.hu-n vezetett blogjában, nem kímélve Andó-Szabó játékvezetőt.

„A szezonban minden hét elején mi négyen, Gábor, Kálmán, Karcsi és én összejövünk 5 percre, hogy megtippeljük az OTP Bank Liga elkövetkező heti eredményeit. Ugyan pénzügyi tétje nincs ennek a házi totónak, a vetélkedő presztízse óriási. Ez az elmúlt héten sem volt máshogy. A Videoton-Honvéd találkozót én 1-2-re vettem. Aztán hét közben megtudtuk, hogy Andó-Szabó Sándor vezeti a mérkőzést. Azonnal megváltoztattam véleményem, és biztos Videoton-győzelemre tippeltem” – kezdi bejegyzését a sportvezető.

„S hogy miért? Mert a legutóbbi 11 bajnokin 2014-ben kezdődően, és beleértve a mostani mérkőzést is, 11 egymás után következő bajnoki mérkőzésen nem nyertünk, amikor Andó-Szabó dirigált a mérkőzésen. Ez majdnem lehetetlen teljesítmény. De csak majdnem. Bődületes játékvezetői hibák sorozatai vezettek ehhez az egyedi eredményhez. A kérdés persze csak az, hogyha mindenki látja, hogy a Honvédnak és Andó-Szabónak ennyire nem megy az együttműködés, és hogy a mérkőzésekért, amelyeket a Honvédnak vezet, rendszeresen rendkívül alacsony osztályzatokat kap, akkor ki és miért küldi őt még mindig a Honvéd mérkőzéseire?”

„Bő egy évvel ezelőtt részletesen megírtam véleményem erről a személyről, amiért még megrovást is kaptam az MLSZ illetékeseitől. Szóval a vaksággal nem igazán vádolható MLSZ apparátusnak elég ideje volt felébredni, és a tények ismeretében cselekedni. Tényleg fontosabb egy téveszmét propagálni, mint a megfelelő embert a megfelelő helyre küldeni? A Budapest Honvéd egy jelenleg dobogós csapat, 11 mérkőzés alatt 4 pontot szerzett Andó-Szabóval. Minek kell még történnie, hogy a vakok lássanak, a süketek halljanak, és a némák beszéljenek?”

Olvasói sztorik