NB I

Megpattanó lövés okozta az Újpest vesztét

Gera szerencsés gólt lőtt, Lázok kihagyta hatalmas ziccerét, így a Fradi elvitte a három pontot a Megyeri útról.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Újpest FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 8005 néző. Játékvezető: Farkas Á.

Újpest: Balajcza – Balázs B., Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl –Balogh B., Windecker, Szankovics (Hazard, 82.), Cseke (Heris, 57.) – Perovics (Lázok, 57.), Andrics. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
FTC: Dibusz – Botka (Csukics, 67.), Hüsing, Leandro, Sternberg – Lovrencsics, Dilaver (Hajnal, 81.), Gera, Moutari (Radó, 67.) – Böde, Djuricin Vezetőedző: Thomas Doll

Gólszerző: Gera (36.)

539 nap után újra Újpest-Ferencváros rangadót rendeztek a negyedik kerületi Szusza Ferenc Stadionban. Ennek megfelelően szinte teltház és remek hangulat fogadta a két ősi rivális összecsapását. Mindkét együttes kupagyőzelemmel hangolt szerdán a mai bajnokira, a hazaiak a Zalaegerszeget, a vendégek pedig a Budapest Honvédot verték ki az MK-ból.

A 9. percben hördülhettek fel a nézők először helyzet láttán, ekkor Andrics bal oldalról megeresztett lövése kerülte el kevéssel Dibusz kapuját. Két percre rá is közel járt az Újpest a gólhoz, Windecker fejese ment picivel a bal kapufa mellé. Ezután többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, vagy ahogyan gyenge játék során „illik mondani”, a két csapat taktikai küzdelme dominált. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, mind Balajcza, mind pedig Dibusz munka nélkül maradt. A 33. percben aztán veszélyes helyen, tizenhét méterre a kaputól végezhetett el szabadrúgást a Fradi, és Gera büntetett is: lövése megpattant egy hazai játékoson, így zörgette meg a hálót, 0-1. A 38. percben egy gyönyörű összjáték után Moutari passzolt Sternberghez, aki ziccerbe került, de közeli lövését Balajcza bravúrral védte. Ez volt az első játékrész utolsó értékelhető mozzanata.

A szünet utáni első öt percben beszorította az Újpest a Fradit a kapuja elé, Cseke veszélyes szögletén kívül azonban nem kellett izgulniuk a vendégeknek. A 60. percben Balogh élesen középre tett beadásáról centikkel maradt le a frissen beállt Lázok. Egészen a 79.percig ismét mezőnyjáték dominált, ám ekkor jött az Újpest eddigi legnagyobb gólszerzési lehetősége, Lázok a kapu torkából lőtt fölé egy visszafejelt labdát – nehezebb volt kihagyni, mint belőni. A folytatásban hiába tett meg mindent az egyenlítésért a lila-fehér gárda, a Fradi védelmét ezúttal sem lehetett feltörni, így Thomas Doll együttese gazdagodott három ponttal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik