NB I

Megtört az MTK lendülete a Paks ellen

A második félidőben egyértelműen jobb volt ellenfelénél, mégis kikapott a fővárosi csapat.

OTP Bank Liga, 22. forduló

MTK Budapest – Paksi FC 1-2 (0-2)
Új Hidegkuti-stadion, 1818 néző. Játékvezető: Solymosi P.
MTK: Petkovics – Okuka, Poór, Vass, Vadnai (Nikházi, 76.) – Katona – Gera D. (Martínez, 68.), Kanta, Vogyicska (Korozmán, 57.), Ramos – Kolomojec. Vezetőedző: Tamási Zsolt.
Paks: Molnár – Kulcsár, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Haraszti (Bartha, 85.), Kecskés (Hajdú, 56.), Bertus, Székely – Vernes (Hahn, 65.). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gólszerzők: Vernes (15., büntetőből), Szabó (22.) illetve Kanta (90+5., büntetőből)

A kiesés elől menekülő, az előző fordulóban a Diósgyőr vendégeként rendkívül fontos sikert arató MTK Budapest a négy bajnoki óta veretlen, a Mezőkövesd 5-0-s kiütésének köszönhetően szintén győzelemmel hangoló Paksot fogadta a magyar élvonal 22. fordulójában. A két együttes őszi találkozója gól nélküli döntetlennel ért véget, ez az eredmény most viszont egyik félnek sem lett volna igazán jó.

A mérkőzés első lövése Kolomojec nevéhez fűződött (jó két méterrel szállt mellé a labda), majd Haraszti ügyetlenkedése után ismét veszélybe került a Paks kapuja, gólt mégis a vendégek szereztek: a Szakállyal szembeni szabálytalanságért megítélt büntetőt Vernes értékesítette higgadtan a 15. percben (0-1). Ezt követően is támadásban maradtak a tolnaiak, Szakály próbálkozásánál Petkovics védett nagyot, pár perccel később viszont újra tehetetlen volt a kapus – egy szögletet követően ismét Szakály volt a főszereplő, csúsztatását Szabó kotorta a kapuba pár centiről (0-2). A folytatásban az MTK volt veszélyesebb, de a paksi védelem rendre a helyén volt, így 2-0-s eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt is az MTK kezdte aktívabban, de Kolomojec fejesét illetve Gera, majd Kanta szabadrúgását is megúszták kapott gól nélkül a vendégek. A Paks csak egy messze fölé szálló Bertus-lövéssel jelezte, hogy még a pályán van, de hiábavaló volt a budapestiek mezőnyfölénye, hiszen hiába alakítottak ki veszélyesnek tűnő helyzeteket, a kaput képtelenek voltak eltalálni Kantáék. Egészen a 80. percig, amikor is a csereként beállt Nikházinak sikerült ez a tett – távoli lövését viszont Molnár minden különösebb gond nélkül fogta ki, akárcsak pár perccel később Kolomojec gurítását. A hosszabbítás utolsó percében aztán az MTK is kapott egy tizenegyest (Bartha húzta el Ramos lábát), amit Kanta ellentmondást nem tűrően értékesített (1-2) – ezt követően azonban azonnal véget ért a mérkőzés, így a Paks szerezte meg a három pontot.

Olvasói sztorik