NB I

Idegenben sem kegyelmezett a Vasas a Kövesdnek

Szivics csapata csak kapufákig jutott, az angyalföldiek azonban kétszer is túljártak Dombó eszén.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, játékvezető: Erdős J.

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Szeles, Damcsevszki, Dinjar – Tóth B., Pauljevics (Orosz, 77.) – Diallo (Kink, 67.), Strestík, Molnár – Veszelinovics . Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Vasas: Nagy – Burmeister, Vaskó, Ristevski – Szivacski, Korcsmár, Berecz, Hangya (Debreceni, 73.) – Saglik (Manjrekar, 73.), Ádám, Remili (Gaál, 60.). Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerzők: Ristevski (20.), Berecz (50.)

Ötgólos vereség és továbbjutás a Magyar Kupából – ez volt az utóbbi hét nap termése a Mezőkövesd Zsóry FC-nek, amely ezúttal a harmadik helyen álló Vasast fogadta az NB I huszonkettedik körében.

Az első percekben kiegyenlített játék folyt a mezőnyben, egyik kapu sem forgott veszélyben, aztán a semmiből a huszadik minutumban vezetést szerzett a vendég együttes. Remili bal oldali szabadrúgását Vaskó fejelte be a hosszú oldalról középre, ahol Saglik először a kapufát találta el, a kipattanót azonban Ristevski már a gólvonal mögé juttatta, 0-1. A kapott góltól nem tudott felpörögni a Mezőkövesd, nem záporoztak veszélyes lövések Nagy kapujára, az állás sem változott már a félidő végéig.

A fordulás után rögtön megduplázta előnyét az angyalföldi gárda, Hangya viharzott el a bal oldalon, középre tett labdájára Berecz érkezett, aki jobbal a kapu bal oldalába talált tíz méterről, 0-2. Ezt követően rögtön három percen belül két gólt is láthatott volna a közönség, előbb Strestík lőtt csattanós kapufát, majd Remili tüzelt 14 méterről épphogy csak a kapufa mellé. A Kövesd nem adta fel, az 58. percben egy támadáson belül kétszer is ismét eltalálták a kapufát, de a Szivics-legénységnek ezúttal nem volt szerencséje. A hazai szépítés elmaradt, a vendégek pedig megtartották kétgólos előnyüket, így az őszi 4-0 után ezúttal 2-0-ra győzték le a kövesdieket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik