NB I

Hiába hajrázott az újonc, a Haladás örülhetett a három pontnak

A 85. percben ugyan szépített a Gyirmót, de egyenlíteni már nem maradt idejük.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Gyirmót FC Győr – Swietelsky Haladás 1-2 (0-2)
Alcufer Stadion, játékvezető: Vad II. I.
Gyirmót: Sebők – Kiss M., Bojovic, Radeljic, Tamás (Présinger, 81.) – Vass, Bori, Simon Á., Kolcák (Antonov, 42.) – Novák, Bebeto (Tancsik, 59.). Vezetőedző: Urbányi István.

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Jancsó (Tóth M., 57.), Bosnjak – Jagodics, Iszlai – Rácz (Polgár, 83.), Kovács, Halmosi – Williams (Bambgoye, 90.). Vezetőedző: Mészöly Géza.
Gólszerzők: Radeljic (85.), illetve Halmosi (6.), Kovács (35.)

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában, szombaton hazai pályán szerepelt a Gyirmót FC Győr, az újonc ellenfele a Swietelsky Haladás volt. A győriek első két tavaszi bajnoki mérkőzésükön előbb 0-0-t, majd 1-1-t játszottak, míg a szombathelyiek legutóbb kétgólos vereséget szenvedtek az Újpesttől.

A találkozót napsütés, de erős szél kísérte, az első gólig azonban sokat nem kellett várni: a 10. percben Schimmer jobb oldali beadását a gyirmótiak kapusa, Sebők kiöklözte, a labda pedig a tizenhatoson helyezkedő Halmosihoz került, aki a kapus felett a hálóba emelt (0-1).

A bekapott gól után átvette az irányítást a Gyirmót, Bebeto életerős lövéssel hívta fel magára a figyelmet, majd próbált tizenegyest is kiharcolni, később pedig Novák próbálkozott, de újabb gólt a Haladás szerzett. A 36. percben Bosnjak kiváló ütemben ívelt a védők mögül kilépő Kovács Lóránthoz, a középpályás pedig 15 méterről a kilépő Sebők felett a kapu közepébe emelt, (0-2). Ez volt a 23 éves játékos első gólja az NB I-ben.

A fordulás után a remek formát mutató Jancsó András megsérült, ezért helyére Tóth M. érkezett az első óra vége előtt. A kétgólos hátrányban lévő gyirmótiak próbáltak több ízben csökkenteni hátrányukon, de a vasi védők és Király eszén nem tudtak túljárni. A hajrában, egészen pontosan a 85. percben aztán a csereként beállt Antonov keresztpassza után a hosszún érkező Radeljic közelről már nem hibázott, így 2-1-re módosította az eredményt – ami a későbbi végeredmény is lett.

Olvasói sztorik