NB I

Háromgólos DVSC-siker a kiesési rangadón

A Diósgyőrön az edzőváltás sem segített, ismét kiesőhelyen a csapat.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Debreceni VSC – Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)
Debrecen, játékvezető: Kassai
DVSC: Danilovics – Ferenczi, Brkovics, Mészáros, Osváth – Filip, Jovanovic (Szekulics, 64.) – Szuk, Tőzsér, Feltscher (Könyves, 77.) – Chuka (Barna Sz., 87.). Vezetőedző: Leonel Pontes
DVTK: Rados – Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz – Vela (Kitl, 77.), Dausvili, Elek Á., Ugrai (Fülöp I., 55.) – Novothny, Szarka (Makrai, 67.). Megbízott edző: Vitelki Zoltán
Gólszerzők: Osváth (30.), Ferenczi (34.), Feltscher (60.)

A szezon előtt nem sokan gondolták, hogy az OTP Bank Liga 22. fordulójában a Debrecen–Diósgyőr mérkőzés igazi kiesési rangadó lesz. A házigazda és a vendég együttes is 21 ponttal állt a játéknapot megelőzően, ráadásul Diósgyőrben edzőváltás is történt a héten: Horváth Ferencet ideiglenesen Vitelki Zoltán váltotta.

Jovanovic bátor távoli lövése indította a meccset rögtön az első percben, azonban fölé szállt. Főleg beadások, keresztpasszok okoztak néha gondot a védelmeknek, de újabb komolyabb lehetőségig egészen a 23. percig nem jutottak el a felek: ekkor Rados ölelte magához magabiztosan Feltscher fejesét. A 30. perc hozta meg az első gólt: Osváth Attila távoli lövésénél már nem volt olyan magabiztos Rados, akinek kezéről a hálóba perdült a labda (1-0). Négy perccel később Ferenczi János tizenhatosról leadott lökete is utat talált a kapuba (2-0).

Az első félidő hajrájában még Danilovicsnak volt dolga egy lőtt passz hatástalanításánál, ez azonban nem okozott gondot a hazaiak kapusának, míg Elek Ákos távoli lökete a léc fölött hagyta el a játékteret. Rados védésével zárult a játékrész: Tőzsér szabadrúgását ütötte ki, így 2-0-ra vezetett a Debrecen a szünetben.

Az ötvenedik percben Szarka fejese csattant a kapufán, közel volt a gólhoz a Diósgyőr. Ugrai lökete centikkel mellé ment, majd a másik oldalon Ferenczié már nem ment volna, ha Rados nem véd bravúrral. A diósgyőri kapus egy percre rá Szuk kísérleténél is nagyot fogott, a felső lécre tolva a játékszert. A 60. percben eldőlt a meccs: Frank Feltscher is távolról lőtt, szintén sikerrel – egy megpattanó lövéssel már 3-0-ra vezetett a házigazda.

A hajrában ugyan mindent megtett a szépítésért a DVTK, de nem tudott gólt szerezni, így a két együttes helyet cserélt a tabellán.

Olvasói sztorik