NB I

A DVTK edzője magára vállalta a vereséget, Rossi külső körülményeket emlegetett

Edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Mezőkövesd–Vasas 0-2

Tomiszlav Szivics, Mezőkövesd: – Lehet mondani, hogy idei legjobb meccsünket játszottuk. Nagyon sok helyzetünk kimaradt. Hiányzik egy kis szerencse az utolsó pillanatokban. Egy nagyon szervezett csapat a Vasas, így szeretnénk mi is kinézni.

Michael Oenning, Vasas: – Nagyon örülünk ennek a fontos győzelemnek. Az első félidőben a lehető legjobb időben szereztük a vezető gólunkat. A második gól után picit mintha alábbhagytunk volna. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Forrás: mezokovesdzsory.hu


MTK–Paks 1-2

Tamási Zsolt, MTK: – Először is gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. Abban az értelemben nem történt meglepetés, hogy ilyen mérkőzésre számíthattunk. A Paks rendkívül szervezetten védekezik, színvonalas játékot játszik, nekünk nem volt meg a minőség az első félidőben, hogy feltörjük a zárt védekezést, rengeteg technikai hibát vétettünk. Készültünk a pontrúgásokra, hiszen az előző fordulóban három gólt szereztek ezekből, de mint látjuk, ennyit ért, büntető és szöglet után kaptuk a gólokat. Lélektani hátrányba kerültünk, zavar is volt a csapatban, amit csak a félidőben tudtunk rendezni. Nem vagyok elégedett az első félidei küzdeni akarással. Többet várok el, szellősen fogtunk embert, nem tudtuk nyomás alá helyezni őket. A második félidőben feljebb mentünk, letámadtunk még jobban, de sok helyzet nem volt. A végén más rendszerbe álltunk át, több lett a támadó belül. A hosszabbításban végre sikerült egy-az-egyben megverni a védőt, és ebből kaptunk büntetőt, amit értékesítettünk. Sajnos ez csak a hosszabbításban történt meg.

Csertői Aurél, Paks: – Mindkét csapat olyan pozícióból várta a mérkőzést, ami azután meglátszott a játékon is. Kicsit pontatlan volt mindkét oldal, kapkodó volt a játék. Jogosan szereztük meg a vezetést, ami után zavar támadt az ellenfél soraiban. Sikerült még egy gólt szereznünk, és kialakítottunk jó pár helyzetet is. Az egyértelmű volt, hogy a második félidőben mindent elkövet majd az MTK, hogy megfordítsa a találkozót, be is szorultunk egy kicsit. Ekkor a kontráinkat nem tudtuk jól lejátszani, pedig többet lehetett volna kihozni ezekből a szituációkból. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ma egy góllal mindenképp jobbak voltunk az MTK-nál.

Forrás: mtkbudapest.hu, paksifc.hu


Debrecen–Diósgyőr 3-0

Leonel Pontes, DVSC: – Ezt a győzelmet Horváth Zsoltnak ajánlom, aki az utóbbi években sokat tett a klubért és jó csapatjátékos. Ma jól játszott a csapat, ami győzelemmel is párosult. Kiváló munkát végeztek a játékosok, innentől a következő mérkőzésre kell felkészülni, ami ugyanilyen nehéz lesz. Ha azt sikerül megnyerni, további lökést adhat a játékosoknak. Az első félidőben nagyon jól játszott a csapat, felszabadultan futballozott, főleg a második gól után. Ősszel megvoltak a helyzetek, nem sikerült gólt lőni, most viszont ez összejött, ami további önbizalomra adhat okot.

Vitelki Zoltán, DVTK: – A mérkőzést magamra vállalom, mert sem taktikailag, sem mentálisan nem tudtam felkészíteni a csapatot. A ma elkövetett hibákat rendbe kell hozni a következő héten. Az egy hét több mint az egy nap.

Forrás: boon.hu


Videoton–Honvéd 3-0

Henning Berg, Videoton: – Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt, kemény meccsen egy jó csapatot győztünk le, akik védekezni jöttek, és alaposan megnehezítették a dolgunkat. Tudtuk, hogy veszélyesek pontrúgásokból és a tizenhatoson belül, de sikerült ezt jól levédekeznünk. Türelmesen kellett játszanunk, a talaj nem kedvezett a gyors passzainknak, a Honvéd is jól védekezett, de jól tettük a dolgunkat. Az első gól után már nyíltabbá vált a meccs, nekünk ez kedvezett, és jött is a többi gól. Elégedett vagyok a játékosok mentalitásával, ez egy nagy meccs volt, amely remek eredménnyel végződött. Lazovics első gólja? Paradés volt. Eric Cantona jutott eszembe, ő szerzett hasonlót, de Dankóé talán még nehezebb is volt, futásból, bal lábbal talált be. De az egész meccsen fontos szerepet játszott, hiszen ő harcolta ki a büntetőt, majd a meccs végén is betalált, örülök, hogy ő is legjobb formájában játszik. A piros lap után egy nagyjából tíz percig jól játszott a Kispest, ekkor csapatként nem működtünk annyira jól. Nem szabad azt gondolni, hogy tíz emberrel ellen könnyű játszani. Később ezt sikerült rendezni, elégedett vagyok a három-nullás sikerrel.

Marco Rossi, Honvéd: – Az első gólig egy veszélyes támadást tudtak csak vezetni a hazaiak, utána pedig nagyon kedvezően alakult számukra a mérkőzés. A második félidőben visszaállt a Vidi, és amikor már csak tíz emberrel játszottunk, akkor is dominálni tudtunk. Kérdésesek voltak a játékvezetői döntések, vissza kell néznem őket, hogy melyik volt jogos, melyik nem. Lazovics egy rendkívül ügyes, intelligens játékos, az Újpest ellen egy kiállítást, most egy tizenegyest harcolt ki a csapatának. Az első gól előtt valóban hibáztunk, de összességében máshogy kellett volna alakulnia ennek a meccsnek, a külső körülmények meghatározóak voltak.

Forrás: vidi.hu


Gyirmót–Haladás 1-2

Urbányi István, Gyirmót: – Nem ez volt az első mérkőzésünk, amely után azt kell mondanom, hogy nem érdemeltünk vereséget. A mérkőzés elején saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe azzal, hogy rúgattunk egy gólt az ellenfelünkkel. Ennek ellenére az első félidő eredménye, a helyzetek és lövések számát nézve, öt-kettő is lehetett volna a javunkra. A folytatásban arra törekedtünk, hogy minél hamarabb gólt rúgjunk, és ezzel visszajöjjünk a mérkőzésbe. Több változtatás és próbálkozás után ez sikerült is, és benne volt a mérkőzésben a döntetlen. A helyzeteink, a lehetőségeink azonban, végül nem eredményeztek pontot. Azt pedig tudomásul kell vennünk, hogy nem hibázhatunk az élvonalban, ilyen kiélezett helyzetben. A hazai Paks és Haladás elleni mérkőzésinken több pont megszerzésében bíztunk. A továbbiakban tehát sokkal eredményesebben kell szerepelnünk. Sokat dolgozunk, de sajnos nem jön a visszaigazolás, az eredmény és ezt nehéz feldolgozni a játékosoknak és az edzőknek.

Mészöly Géza, Haladás: – Sokat tettek és nagyot küzdöttek a játékosaink ezért a győzelemért. Ez a teljesítmény azonban, az edzések alapján, már hetek óta benne van a csapatunkban. Nagy volt a tét, hiszen óriási a csata minden egyes bajnoki pontért, amelyekből ma nagyon fontos hármat szereztünk. Végi koncentráltan futballoztunk, és ezért én megérdemeltnek tartom a sikerünket. Döntőnek bizonyult, hogy mi szereztünk vezetést, és így végig előnyben futballozhattunk. Ma ráéreztünk arra, hogy lesznek lehetőségeink, és ezeket ki is tudtuk használni. Tudtuk, hogy több kell annál, amit az előző héten mutattunk, és ma egyénileg és csapatként is erősek voltunk. A találkozó végén egy kicsit izgulnunk kellett, de mi már megszoktuk, hogy nincsenek könnyű mérkőzéseink. A Gyirmót FC csapata nagyon megerősödött, de egyelőre nagyon hadilábon áll a szerencsével.

Forrás: gyirmotfc.hu


Újpest–Ferencváros 0-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Megint az utolsó passzokba csúszott hiba: kidolgoztuk a helyzeteket, de a kapu előterében hiányzott az a plusz, amivel meg lehetett volna szerezni a vezetést. A Ferencváros kivárta azt a lehetőséget, amikor gólt lehet szerezni, ezzel pedig megnyerte a meccset. Mindent megtettünk, de nem sikerült, emelt fővel kell ezt viselni. Megyünk tovább.

Thomas Doll, FTC: – Alapvetően ez egy olyan meccs volt, ahol a harc került előtérbe. Nem találom a szavakat arra, ahogy a pálya kinézett. A két csapat derbijén, Magyarország derbijén olyan pályán kellett játszanunk, amilyen még a német ötödosztályban sincs – maximum a tehenek legelnének rajta. Hihetetlen, hogy ilyen körülmények között kellett ma játszanunk. Egy ilyen derbin jó akciókat, helyzeteket akarnak látni a szurkolók, de egy ilyen pályán csak hosszú labdákkal lehet operálni. A győzelemnek örülök, nagyszerű hetünk volt, de ha jobb lett volna a pálya, még jobban játszottunk volna.

Forrás: M4 Sport

Olvasói sztorik