NB I

Szivics szerint egyszerű a recept: sok gólt kell lőni a Vasasnak

A Kövesd edzője úgy véli, az eddigi legerősebb ellenfél következik.

A tavaszi idényben háromgólos győzelem, valamint ötgólos vereség után a Vasast fogadja a Mezőkövesd Zsóry FC az NB I huszonkettedik fordulójában. A borsodiak trénere, Tomiszlav Szivics elégedetten térhetett haza szerdán Gyirmótról, hiszen csapata továbbjutott a Magyar Kupában, szombaton viszont igazi erőfelmérő következik számukra.

– Nagyon jó ellenfél érkezik, a legerősebb azok közül, amelyekkel eddig játszottunk. Stabil, masszív csapat, amely nem véletlenül van a tabella elején. Mi egy kicsit fáradtak vagyunk, hét nap alatt a két majdnem legtávolabbi ellenfélhez utaztunk – emlékezett vissza a paksi és a gyirmóti kiruccanásra a tréner a kövesdiek hivatalos honlapján.

– Van pár dolog, amivel meg lehet fogni őket. Kielemeztek bennünket, mi is őket. Van három veszélyes csatáruk, a két szélső sok problémát okoz mindenkinek. Nagyon jó csapat, de vannak gyenge pontjaik, ha ezeket ki tudjuk használni, lesz lehetőségünk – folytatta az angyalföldiek elemzésével Szivics. – Nem szabad területet adni a tizenhatosnál, és el kell kerülnünk a pontrúgásokat, hiszen van hat 190 centi feletti játékosuk, nekünk most Hudák nélkül ez még nagyobb probléma. A pozitívumokat kell nézni, 120 százalékot adni, és akkor mi is reménykedhetünk.

Arra a kijelentésre pedig, hogy akkor sok gólt kell lőni, csupán ennyit válaszolt a kövesdiek mestere: – Pontosan, nagyon egyszerű.

Olvasói sztorik