NB I

Csank: A Videoton nyeri a Honvéd elleni csúcsrangadót

Az egykori szövetségi kapitány szerint az Újpest-Fradi derbin nem bírnak majd egymással a felek - NB I-es előzetes.
A tabella:
1. Bp. Honvéd 40 pont
2. Videoton FC 38 pont
3. Vasas FC 35 pont
4. Ferencváros 32 pont
5. Mezőkövesd 30 pont (8 győzelem, 24-27)
6. Újpest FC 30 pont (7 győzelem, 33-31)
7. Paksi FC 27 pont
8. Swietelsky-Haladás 26 pont
9. MTK Budapest 23 pont
10. Diósgyőri VTK 21 pont (6, 26-42)
11. DVSC 21 pont (5, 20-27)
12. Gyirmót FC 14 pont

Szombaton a 22. fordulóval, benne egy Videoton-Honvéd csúcsrangadóval és egy Újpest-Fradi derbivel folytatódik az OTP Bank Liga. A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Csank János latolgatta az esélyeket.

Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC

– A paksi vereség után a hétközi kupa továbbjutás biztosan jót tett a Mezőkövesdnek. A Vasasnál érzek egy kis megtorpanást az ősz után, ami annyira azért nem váratlan. Bizonyára érdekes csörte lesz, de nem tudni, hogy a csapatok melyik formáját vegye alapul. Az ősszel mindkét csapat jól teljesített, úgy vélem, hogy ezen a találkozón egy döntetlent el tud hozni a Vasas. Az angyalföldiek elég masszívak tudnak lenni, a Mezőkövesd támadójátéka pedig még nincs annyira kiforrva. Döntetlent mondanék.

MTK Budapest – Paksi FC

– A Paks szervezetten védekezik, és annak ellenére is meg tudja nyerni a meccseket, hogy kevés gólt lő. Az MTK csapatán biztosan nagyot lökött, hogy tudtak nyerni idegenben a Diósgyőr ellen, fontos három pontot hoztak el múlt héten. Képesnek tartom a fővárosiakat arra, hogy hazai pályán egy góllal nyerjenek. Nem lesz egyszerű, és egy rúgott gól ehhez lehet, hogy kevésnek bizonyul, mert a Paksban is benne van a gól. Kicsit ikszesnek érzem ezt a meccset is, de ha kétszer is betalál a paksi kapuba, akkor győzhet az MTK. Összességében a hazaiak sikerére szavaznék.

DVSC – DVTK

– Ha a játékosállományokat veszem alapul, akkor a Debrecen azért jobban néz ki, a hajdúságiaknak több választási lehetőségük van. Mindkét csapat önmagához képest nagyon gyengén szerepelt eddig. A hazai pálya előnye döntő jelentőségű lehet, de a szívem azt mondatja velem, hogy a Diósgyőr elhoz egy pontot a Nagyerdei Stadionból.

Videoton FC – Budapest Honvéd

– A magyar meccseken mostanában nincsen túl sok szurkoló, de a Pancho Arénában most talán meg fog szorulni a hang. Remélhetőleg háromezer ember összejön egy ilyen rangadóra, az a minimum lenne. A Honvéd remekül kezdte a tavaszt, de szerintem a Fradi elleni kupakudarc kicsit most visszarántja őket. Úgy gondolom, hogy a Videoton „hazai pályán” legyőzi a kispesti együttest.

Gyirmót FC Győr – Swietelsky Haladás

– Ha a Gyirmót nem csinál hatalmas bravúrokat, akkor nem hinném, hogy elkerülheti a kiesést. Mindenesetre mindenképp egy lépcsőfok lenne, hogy kicsit berántsa maga mellé a Haladást, amennyiben nyerni tud. Mindkét gárdában sok változás volt a télen, de a Halit stabilabbnak érzem. Csodálkoznék, ha a szombathelyiek minimum egy döntetlent nem tudnának elérni. Szerintem ez egy birkózásos iksz lesz.

Újpest FC – Ferencvárosi TC

– Nagy előny lehet az Újpestnek, hogy újra a Szusza Ferenc Stadionban léphet pályára. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy egyik csapat sincs csúcsformában, és a feszültség is biztosan hatalmas lesz. Nem tudom elképzelni ebben a szituációban, hogy valamelyik csapat nyerjen. A Fradi egy zárt védekezésből kiindulva próbál játszani, az Újpestnek pedig mindig voltak gondjai elől. Úgy érzem, hogy a nagy feszültségben még gólhelyzet is alig-alig fog kialakulni. A derbin is döntetlenre tippelek.

Olvasói sztorik