NB I

Hidi: kiemelkedően jobbak voltunk a Fradinál

A kesergésre azonban nincs idő a Honvéd csapatkapitánya szerint, szombaton ugyanis rangadó következik a bajnokságban.

Jól indult az FTC elleni visszavágó a Budapest Honvéd számára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, hiszen a hazaiak sokkal több lehetőséget kidolgoztak. Eppel Márton, Davide Lanzafame és Dusan Vasziljevics is könnyen betalálhatott volna az első játékrészben, gólt azonban a Ferencváros szerzett Michal Nalepa révén. Az 50. percben pedig jött Böde, és véglegesen eldöntötte a továbbjutás sorsát. A meccs után a Honvéd csapatkapitánya, Hidi Patrik értékelt a Rangadónak csalódottan.

– Remekül játszottunk az első játékrészben, akárcsak a Ferencváros otthonában az egész meccs folyamán – kezdte a piros-feketék középpályása. – Belülről úgy éreztem, hogy kiemelkedően jobbak voltunk és többet támadtunk ellenfelünknél. Sajnos azonban a két találkozón nem sikerült a kellő mennyiségű helyzeteket kihasználnunk, nem úgy mint a Fradi, amely a kevés lehetőségével élni tudott. Mivel azonban a fociban csak az számít, mennyire használod ki a helyzeteket, az ellenfél kapuja előtt jobban teljesítő gárda ment tovább. Ha a teljes kilencven percet nézzük, akkor lehet egyet kell értenem azzal, hogy a Groupama Arénában jobban játszottunk, de az első félidei játékunkkal ezúttal sem volt probléma, erre lehet alapozni a bajnokságban is – folytatta a középpályás, majd kitért arra is, hogy mennyire volt váratlan a Fradi ötvédős felállása.

– Ha reálisan nézzük, jogos volt az ötvédős rendszerük, hiszen nekik elsősorban arra kellett törekedniük, hogy ne kapjanak gólt. A második kapott gólunk után már nem láttuk túl nagy esélyét annak, hogy megfordítjuk a párharc állását, ezután már nem is akadt helyzetünk. Nem mondom azt, hogy feladtuk, mert úgy éreztem a társaimon, hogy próbálnak előremenni, de azért frusztrálta a csapatot, hogy már kettővel megy az ellenfél. A félidőben nem kért tőlünk semmi különöset Marco Rossi, nem kellett változtatnunk a játékunkon, hiszen a helyzeteket kialakítottuk, ugyanúgy akartuk tovább folytatni fordulás után, sajnos azonban gyorsan kaptunk még egyet – emlékszik vissza Hidi Patrik.

Nincs sok ideje a Honvédnak felocsúdni a vereségből, hiszen szombaton máris fontos összecsapás következik a bajnokságban. Az éllovas kispestiek ugyanis a második helyezett Videoton ellen csapnak össze Felcsúton.

– Nagyon fontos mérkőzés következik a bajnokságban, nem kesergünk, mert mindig az előttünk álló feladatra összpontosítunk. Meccs előtt soha nem írnám alá a döntetlent, a találkozó képétől függ minden. Nem úgy megyünk oda, hogy elég az iksz, a saját játékunkat próbáljuk ráerőltetni a Vidire és természetesen kielemezzük az ő stílusukat is, meglátjuk ez mire lesz elég – zárta honlapunknak adott interjúját Hidi.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik