NB I

Hamarosan ismét rendbe teszik a paksi pályát

Egy szakértő szerint nem gondozták megfelelően a gyepszőnyeget.

Tavaly ősz végére libalegelőre hasonlított a Paksi FC pályája, a vendégcsapatok rendre panaszkodtak, hogy nem alkalmas a minőségi futballra. Pedig tavasszal 110 millió forintért kicserélték a gyepszőnyeget, alácsövezték, vízelvezetővé és fűthetővé tették, az idény végére mégis tönkre ment. A helyzet azóta sem változott: a Mezőkövesd ellen 5-0-ra megnyert szombati meccsen egy-egy hosszabb indításnál lapátnyi darabok repültek ki a talajból.

A Borsmegszólaltatta Kádár Pétert, a munkát végző Eurogreen nevű budapesti cég ügyvezetőjét, aki közölte, hogy a pálya határidőre, jó minőségben elkészült, a műszaki átadás is sikeresen megtörtént. „Kiváló minőségben két hónapot játszottak rajta, júliustól szeptemberig. A problémák később jelentkeztek” – nyilatkozta, és leszögezte, hogy szakmailag ők tökéletes munkát végeztek.

A probléma mindien bizonnyal tényleg nem tőlük ered, hanem abból adódik, hogy nem gondozták megfelelően. A napilap – neve elhallgatását kérő – szakértője úgy fogalmazott: hiába költenek el a pályákra hazánkban tízmilliókat, ha az élő talaj gondozását dilettánsok végzik.

„A pálya átadása során többoldalas karbantartási útmutatót kapnak a klubok, mikor, milyen mennyiségben kell a füvet öntözni, mennyi tápanyagra van szüksége, és a többi. Ahogy mondani szoktuk: a fű nem hazudik. Ha nem megfelelően kezelik, így fog kinézni” – szögezte le.

Kádár Péter elárulta, áprilisra egy-kétmillió forintos ráfordítással ismét rendbe hozzák a talajt.

Olvasói sztorik