NB I

NB I-es újonc is akad a 21. forduló álomcsapatában

Ikenne-Kingé a legjobb szélső teljesítmény az idényben; Gaál a legrosszabb játékos; nincs fehérvári a tizenegyben.

Az előző fordulókhoz hasonlóan a Rangadó.hu ismét összeállította az élvonal legutóbbi fordulójának legjobb csapatát az InStat futballelemző értékei alapján. A játékosokat igyekeztünk posztok szerint rendezni, így nem csak a három fő csapatrészt néztük, hanem azt is, hogy például a védelem melyik részén szerepelt az adott játékos. A 21. fordulóban álomcsapatunk 3-4-3-as felállásban „kerül pályára”.

A 20. fordulóról a Vasas–Haladás meccs elhalasztása miatt egyelőre nem tudtunk álomcsapatot alkotni.

A 21. forduló álomcsapata

Balajcza (Újpest, 269) – Kulcsár D. (Paks, 280), Leandro (Ferencváros, 271), Sternberg (Ferencváros, 282) – Ikenne-King (Honvéd, 341), Papp K. (Paks, 285), Kanta (MTK, 283), Andrics (Újpest, 253) – Eppel (Honvéd, 292), Szűcs K. (Újpest, 268), Vernes (Paks, 269)

Teljesen átlagos fordulót hozott a 21. kör az OTP Bank Ligában, már ami az álomcsapat értékszámainak átlagát jelenti. A szezonbeli 282-es átlagra most 281-et produkált a 12 csapat, de azért akadtak érdekességek is. Debütáns a forduló válogatottjában az idei szezonban Balajcza, Papp Kristóf, Vernes Richárd, az új igazolás Sternberg, a forduló játékosa, Ikenne-King, valamint az NB I-ben teljesen újonc, mindössze 14 percet játszó, de gólt is elérő újpesti Szűcs Kristóf. A legjobbak közé ezúttal nem került be fehérvári játékos, akad viszont három-három paksi és újpesti; Kanta pedig a 18. és a 19. forduló után most is bekerült – összességében utolérte Bardit a belső középpályások harmadik helyén négy szerepléssel (Gera és Juhász ötnél és hatnál áll). Megszakadt a Vidi-csatárok hétmeccses sorozata, most sem Scsepovics, sem Lazovics nincs ott a támadósorban. A középhátvédeknél Leandro tovább növelte előnyét a legtöbb „válogatottság” tekintetében.

Ahogy fentebb említettük, a forduló legjobbja ezúttal Patrick Ikenne-King lett. A három- és ötvédős rendszer közti átmenetben játszó Honvéd jobb oldali védője/középpályása mindkét poszton bekerülhetett a csapatba, ám mivel a védelemben Kulcsár 280-at hozott, míg a legjobb jobbszélső, Kabangu 256-ot, így utóbbi poszton került be. 341-es értékelése túlszárnyalja az eddigi csúcstartó Varga Rolandot (326), és alig marad el a 2015–16-os csúcstól (348, szintén Varga). A nigériai játékosnak ehhez két lövés, két kiharcolt fault, 29/35 jó passz, 9/15 megnyert párharc, hat labdaszerzés és nyolc labdavesztés kellett.

Kevésen múlt Kamber (263), Vinícius (252), Dilaver (265) és Szankovics (265) csapattagsága is.

Majdnem Mészáros Norbert (159) lett a forduló legrosszabb teljesítményt hozó játékosa, de végül a nem túl dicsőséges cím a Vasas újoncához, a télen a Haladástól megszerzett Gaál Bálinthoz került, aki 149-es értékeléssel zárt.

A forduló teljes statisztikáját itt lehet megtekinteni.

Olvasói sztorik