NB I

Bajnokesélyestől rabolt pontot a Gyirmót

A Vasas-kölcsönjátékos Novák góljával sokáig vezetett az újonc, de Király második NB I-es találata pontot ért a Vasasnak.

OTP Bank Liga, 21.forduló

Vasas FC – Gyirmót FC Győr 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, játékvezető: Karakó F.
Vasas: Nagy – Burmeister (Ferenczi, 87.), Vaskó, Ristevski – Murka (Szivacski, 65.), Korcsmár, Berecz, Hangya – Gaál (Király, 62.), Saglik, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.

Gyirmót: Sebők – Bori, Kiss, Kolcák (Tancsik, 88.), Bojovic – Vass, Simon, Radeljic, Tamás – Novák (Csiki, 60.), Bebeto. Vezetőedző: Urbányi István.
Gólszerzők: Király (80.), illetve Novák (23.)

A dobogós Vasas ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban fogadta a sereghajtó gyirmótiakat az NB I 21. fordulójában. Az első komolyabb gólszerzési lehetőség a tizedik percben a házigazdák előtt adódott, ekkor Saglik saját térfeléről indulva robogott a vendég kapuig, majd Remilihez passzolt, aki a tizenhatoson belülről tüzelt, de Sebők nagy bravúrral védett. Negyed órával később megtört a gólcsend, de nem a papíron esélyesebb Vasas szerezte meg a vezetést. A 23. percben Vass Patrik iramodott meg a jobbszélen, majd remekül tálalt az középen érkező Novák Csanádhoz, aki jó nyolc méterről kilőtte a hosszú sarkot, 0-1. Érdekesség, hogy a 22 éves gólszerző éppen a Vasas kölcsönjátékosaként szerepel az újoncnál.

A szünetig az eredmény már nem változott, az angyalföldiek hiába birtokolták többet a labdát, igazán veszélyes helyzetet a félidő végéig már nem sikerült kialakítaniuk.

A második félidőt aktívan kezdte a Vasas, előbb Berecz majd Saglik próbálkozott ígéretes pozícióból, de Sebők kapuját továbbra sem sikerült bevenniük. Nem úgy a 80. percben, amikor is a csereként beállt Király Botond egy kapu előtti kavarodás után hét méterről vette be a gyirmóti kaput, 1-1. Később kiderült, a találat egy pontot ért az angyalföldieknek, hajrában ugyanis az eredmény már nem változott.

Olvasói sztorik