NB I

Egy félidő alatt kiütötte a Paks a Szivics-csapatot

Szögleteinek köszönhetően nyert a hazai együttes.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 5-0 (4-0)
Paks, játékvezető: Szőts
Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár, Lenzsér (Zachán, 67.), Gévay, Szabó J. – Papp K. – Haraszti Zs. (Bartha, 82.), Kecskés T., Bertus, Szakály D. – Vernes (Hahn, 61.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas D., Hudesták, Damcsevszki, Vági – Egerszegi (Pauljevics, a szünetben), Tóth B. – Bacelic-Grgic (Sulek, a szünetben), Strestík, Molnár G. – Veszelinovics (Kink, 82.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerzők: Szabó J. (20.), Gévay (26.), Kulcsár (31.), Papp K. (41.), Bartha (86.)

A tabella alapján a Mezőkövesd Zsóry FC pontszerzési eséllyel utazott a Pakshoz, ám a hazaiak nagyon hamar megmutatták, ezen a napon csak ők nyerhetik meg az NB I-es bajnokit.

A 20. percben Szabó János egy szögletet követően fejjel megszerezte a hazaiaknak a vezetést, 1-0. Hat perccel később jött a paksiak csapatkapitánya, Gévay Zsolt, aki egy szöglet utáni kipattanóból, közelről megduplázta a hazaiak előnyét, 2-0.

Nem volt megállás: a 31. percben Kulcsár Dávid lőhetett kapura jobb lábbal, amelybe ugyan a vendégkapus, Dombó beleért, hárítani nem tudott, 3-0. A paksi szögletek életveszélyesek voltak, ez pedig a 41. percben újabb gólt eredményezett: Papp Kristóf fejesével lett 4-0. A félidő hajrájában szépített a Mezőköveasd, ám a gólt érvénytelenítette a játékvezető, így 4-0-val mentek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején a Mezőkövesd birtokolta többet a labdát, de gólig nem jutottak el a vendégek. Aztán újabb paksi helyzetek következtek: Hahn próbálkozása még kimaradt, a csereként beszálló Bartha azonban a 86. percben előbb elfektette a kapust, majd a hálóba passzolt, ezzel kialakítva a végeredményt, 5-0.

Olvasói sztorik