NB I

Hajrágóllal verte a Honvéd a Debrecent

Eppel döntött.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Bp. Honvéd – Debreceni VSC 1-0 (0-0)
Bozsik-stadion, 2019 néző. Játékvezető: Berke
Honvéd: Gróf – Lovric, Bobál D. (Dark, 62.), Laczkó (Baráth, 82.) – Ikenne-King, Kamber, Gazdag, Hidi – Eppel, Koszta (Zsótér, 75.), Lanzafame. Vezetőedző: Marco Rossi
DVSC: Danilovics – Osváth, Mészáros, Brkovics, Ferenczi – Feltscher (Szuk, 23.), Tőzsér, Szekulics, Jovanovics (Chuka, 87.) – Holman (Filip, 75.) – Handzic. Vezetőedző: Leonel Pontes
Gólszerző: Eppel (85.)

Az OTP Bank Ligában második helyen álló Budapest Honvéd a kiesőhelytől mindössze egyetlen pontra tanyázó Debreceni VSC-t fogadta a 21. fordulóban.

Az első perc végén Eppel kapott jó labdát, befordult a tizenhatoson belülre, de lövés helyett inkább megpróbált megfordulni, így a védők gyűrűjében érkező Laczkónak kellett lőnie, ezt a kísérletet viszont már blokkolta az ellenfél. Nem sokkal később Ikenne-King beadása okozott zavart, az azt követő Eppel-fejes viszont mellé ment. Tőzsér próbálta meg meglepni a kapujából kint álló Grófot, a távoli lövés nem talált kaput. Koszta labdaszerzése után maga próbált gólt szerezni: lövése nem sokkal ment mellé.

A huszadik percbe érve Laczkó tálalt Lanzafame elé, az olasz csatár pedig tíz méterről kapásból vette célba a rövid sarkot – Danilovics szögletre mentett. A pontrúgásból Laczkó fejelt centikkel a hosszú sarok mellé. A másik oldalon Gróf volt munkában egy szöglet után: Holman a szelet is kihasználva kapura tekerte a pontrúgást, ezt öklözte ismét szögletre a Honvéd-kapus. A 33. percben remek Honvéd-kontra vette kezdetét, de a végén Eppel lövése elakadt egy vendég védőben. Kiegyenlített játékkal zárult az első félidő, gól nélkül.

A második félidő tizedik percében Handzic fölé szálló lövése jelentette az első komolyabb lehetőséget. Két perccel később Kamber bokszolt bele a labdába – ez már nem az első kezezés volt, ami után néma maradt a játékvezető sípja. A csereként beállt Dark három védő között lőhetett senkitől sem zavartatva a 66. percben – centikkel tévedett.

A 68. percben Eppel közvetlen közelről tüzelt kapura egy védőről lepattanó labdát: az öt méterről leadott lövésénél Danilovics óriásit védett. Grófnak is akadt dolga, csak úgy, mint Danilovicsnak, de csak nem tudták feltörni a csapatok a másik védelmét. A játék összképe alapján a Honvéd többet tett a győzelemért, és ez a 85. percben góllá is érett: Eppel Márton vett mellre egy hosszú előreívelt labdát a tizenhatoson belül, és védhetetlenül bombázott a hosszú sarokba (1-0). Nem volt válasza a későn jött gólra a DVSC-nek: újabb három pontot szerzett a Honvéd.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője értékelte:

Van az a közmondás: minden jó, ha vége jó. Nem azt mondom, hogy unalmas volt, de az első félidő nem volt az igazi. Nem forogtak veszélyben a kapuk – egy árnyalattal uralta a játékot a Honvéd, lehetőségei is lehettek volna, de nem jöttek össze az első negyvenöt percben. A Debrecenen most is látszott, hogy ez a csapat már nem a régi, játszott az együttes, de annyi lehetősége sem volt, mint a kispestieknek. A második félidő erőteljesebb volt, a Honvéd játékába lendület jött, volt nem egy, nem kettő, de nem is három helyzete. A végén pedig egy szép gólt lőtt Eppel. A DVSC második félidei játéka is lendületesebb volt, élvezetesebb volt ez a játékrész. Összességében a Honvéd-győzelem, az eredmény reális.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik