NB I

Mészöly Géza nem ilyen születésnapi ajándékra számított

Az Újpest 2-0-ra nyert a Haladás vendégeként.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Swietelsky Haladás – Újpest FC 0-2 (0-1)
Sopron, 1800 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics (Bamgboye, 70.), Iszlai – Rácz, Calvente (Gajdos, 58.), Halmosi (Tóth M., 77.) – Williams. Vezetőedző: Mészöly Géza
Újpest: Balajcza – Pávkovics, Kálnoki-Kis, Mohl – Cseke (Szűcs, 76.), Windecker, Balázs B., Perovics (Heris, 65.), Balogh B. (Kecskés, 91.) – Andrics, Szankovics. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Perovics (12.), Szűcs (92.)

A Vasas ellen elmaradt múlt heti bajnoki miatt az Újpest ellen kezdte meg tavaszi szereplését a Swietelsky Haladás együttese. Érdekesség, hogy a szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza éppen ma ünnepli 50. születésnapját.

A második percben Jagodics egy szabadrúgás után közelről Balajcza kezébe fejelt, ám a találkozó elején a lila-fehérek birtokolták többet a labdát, a 9. percben Anrics próbálkozott kapura lövéssel, ám Király könnyedén felszedte a labdát. Két perccel később Wils fejese szállt az újpesti kapu mellé, majd szinte az ellentámadásból szerzett vezetést az Újpest: Perovic cselezte át magát két védőn a jobb oldalon a tizenhatoson belül, majd 12 méterről a léc alá bombázott. (0-1)

A gól után hosszú percekig a mezőnyben folyt a küzdelem, majd a 26. minutumban egy gyors kontra végén Windecker lőtt 15 méterről a Hali kapuja mellé. Félóra elteltével megint oldalszabadrúgásból adódott lehetőség a Haladás előtt: Calcente pontrúgása után Iszlai az ötösön belülről centikkel fejelt mellé. Egy perccel később majdnem növelte előnyét az Újpest, ám Király vállal szögletre tudta tolni Andrics nagy helyzetét. A játékrész utolsó negyedórájában a Haladás átvette az irányítást, és elkezdett nagyobb tempót diktálni, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott a zártan védekező vendégek ellen.

A második félidő elején Cseke kitűnő beadása veszélyesen érkezett a Haladás kapuja elé, majd a labda a Perovicsot megelőző Wils lábáról pattant fölé. A 61. percben közel állt az egyenlítéshez a Hali, de Rácz oldalról élesen belőtt szabadrúgása elsuhant a szombathelyi játékosok lába alatt, pedig ha valaki bele tudott volna érni, akkor minden bizonnyal a hálóban kötött volna ki a játékszer. A második játékrész derekán Rácz távoli szabadrúgása centikkel vágódott a bal kapufa mellé.

A Haladás próbálkozott, voltak időszakok, amikor szinte egykapuzott a folytatásban, de igazi nagy helyzetig nem tudott eljutni. Egészen a 76. percig, amikor is Bamgboye nagyszerűen indította Williamst, az ausztrál támadó azonban nagy helyzetben rossz megoldást választott, és elrúgta a labdát keresztbe a kapu előtt. A szombathelyiek legnagyobb lehetősége maradt ki.

A 81. percben a remekül beszálló Bamgboye cselezgetett a 16-os előterében, majd lövésre szánta el magát, próbálkozása Kálnoki-Kis leszorított kezére pattant, a játékvezető sípja pedig néma maradt. A slusszpoén már a hosszabbításban következett: az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Szűcs kapott jó labdát a jobb oldalon, majd 15 méterről kilőtt a hosszú sarkot, és beállította a végeredményt. (0-2)

Olvasói sztorik