NB I

Hiába fordított a DVTK, Kanta bombájával az MTK nyert

A kék-fehérek Mezőkövesden 3-2-re nyertek, elmozdultak a kiesőzónából.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Diósgyőri VTK– MTK Budapest 2-3 (2-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1646 néző, játékvezető: Erdős

DVTK: Antal – Nagy T., Lipták, Jagodinskis, Tamás – Dausvili (Novothny, 76.), Elek – Vela, Nono (Busai, 60.), Fülöp (Makrai, 76.) – Szarka. Vezetőedző: Horváth Ferenc
MTK: Petkovics – Baki, Poór, Vass, Vadnai – Katona, Vogyicska (Borbély, 66.), Kanta – Gera (Nikházi, 66.), Kolomoec (Leandro Martínez, 89.), Ramos. Vezetőedző: Tamási Zsolt
Gólszerzők: Ramos (öngól, 16.), Fülöp (42.) illetve Gera (6.), Kolomoec (53.), Kanta (75.)

A tabellán utolsó előtti MTK kiesési rangadót játszott, ugyanis a nála csupán egy ponttal többet gyűjtött Diósgyőrhöz látogatott Mezőkövesdre az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A gyengébb őszi szereplés után mindkét együttes vereséggel indította a tavaszi szezont, a DVTK a Mezőkövesdtől kapott ki, míg az MTK a Honvéd ellen veszített. A felek egy-egy támadót is elveszítettek, eltiltás miatt Ugrai Roland és Torghelle Sándor sem léphetett pályára.

Az első néhány percben a Diósgyőr birtokolta többet a labdát, ám első helyzetüket a vendégek tudták gólra váltani. Gera Dániel a 6. percben a jobb szélről tört befelé, első lövése elhalt a blokkban, majd ballábas ismétlése a rövid alsóban landolt. (0-1)

Nem örülhetett sokáig a vezetésnek az MTK, a 17. percben egyenlített a Diósgyőr, Fülöp Isván ívelt be egy szabadrúgást a baloldalról, Ramos pedig a saját kapujába csúsztatott. (1-1)

A brazil légiós gyorsan javíthatta volna hibáját, a bal szélről tört be a tizenhatoson belülre, életerős lövését azonban Antal Botond hárítani tudta. A 24. percben óriási tűzijáték alakult ki a DVTK kapuja előtt, ám többszöri próbálkozás ellenére sem tudtak a vendégek gólt szerezni.

A 42. percben Vela rázta le Vadnai Dánielt, s robogott el a bal szélen, majd középre tálalt, Fülöp pedig a hálóba bólintott, így az első játékrész hajrájában fordított a DVTK. (2-1)

A térfélcsere után Kanta 25 méterről eleresztett lökete kerülte el a kaput, majd az 53. percben egalizált az MTK, Kanta középre tett labdáját Kolomoec 11 méterről helyezte el a hálóban. (2-2)

A folytatásban egyik csapat sem vállalt komolyabb kockázatot, ám a 72. percben Kanta zörgette meg a hálót, 21 méterről, szabadrúgásból volt eredményes. (2-3)

A hajrában hiába ment előre a DVTK, azt MTK ki tudta bekkelni a hátralévő perceket. A kék-fehérek október 22-e után, hét nyeretlen bajnokit követően nyertek ismét tétmérkőzést az NB I-ben, s sikerükkel elmozdultak a kiesőzónából.

Olvasói sztorik