NB I

Halálos balesetet okoztak a Videoton játékosának autójával

A rendőrség nyomozást folytat az U21-es válogatott labdarúgó ellen.

Nyomozást folytat a rendőrség a listavezető Videoton egyik labdarúgója ellen. A gyanú szerint az U21-es válogatott játékos 2015. június 14-én átengedte autóját ittas barátjának, K. Áronnak, aki halálos balesetet okozott. A blikk.hu információját a Somogy Megyei Főügyészség is megerősítette. Ha ez beigazolódik, a focista is bűncselekményt követhetett el azzal, hogy átengedte a volánt.

A futballista a baráti társaságával előbb Székesfehérváron, majd Siófokon ünnepelte születésnapját egy nyaralóban és egy szórakozóhelyen – úgy tudjuk, a Balaton partjára K. Áron vezette a járművet. Végül négy fiatal a Vidi-játékos kocsijával, amelyen kopott téli gumiabroncsok voltak, valamint lejárt a műszakija, hajnalban visszaindult Székesfehérvárra, de a játékos nem tartott velük.

A hazaúton Szabadbattyán belterületén a sofőr a megengedettnél gyorsabban hajtott, elbóbiskolt, áttért a szembejövő sávba, majd egy betontömbnek ütközött. A szerencsétlenségben elhunyt a 20 éves P. Benjámin, a focista barátja – a sofőrt három év börtönre ítélték első fokon.

Az ellentmondásos tanúvallomások miatt­ a labdarúgó ellen is nyomozás indult, ugyanis elképzelhető, hogy tudott K. Áron állapotáról, mivel egész nap együtt ünnepeltek. Ráadásul a taxisként dolgozó sofőr – akinek a vérében 1,2 ezrelék alkoholt mutattak ki – egy héttel korábban ittasan elütött egy biciklist.

Ha beigazolódna, hogy a focista úgy adta kölcsön a BMW-jét, hogy tisztában volt vele, az ismerőse nincs vezetésre alkalmas állapotban, akár őt is felelősségre vonhatják.

– Ha tudatában volt, hogy ittas embernek adta oda a kocsi kulcsát, akkor felmerül a járművezetés tiltott átengedése ittas személynek vétség, ami egy év szabadségvesztéssel büntethető, ám mivel halálesetet okozott, már bűntettnek minősül, így egytől öt évig terjedő letöltendő börtönbüntetéssel is sújtható – magyarázta dr. Kamarás Péter ügyvéd. – Nyomatékos súlyosító körülménynek számít a lejárt műszaki és a gumiabroncs állapota is.

A Blikk megkereste a Videotont az üggyel kapcsolatban: a klub jelezte, hogy értesüléseik szerint a hatóságok nem állapították meg a labdarúgó büntetőjogi felelősségét az ügyben és a nyomozást megszüntették.

A klub közlésével ellentétben azonban a lap információi szerint még nem zárult le teljesen az ügy, ugyanis fellebbezést nyújtottak be a határozat ellen.

Olvasói sztorik