NB I

Bozsik: Döntetlen kerekedik a Fradi–Videoton rangadóból

A Diósgyőr nyeri a kiesési rangadót – a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter elemezte a hétvégi NB I-es forduló esélyeit.
A tabella:
1. Videoton FC 37 pont (11 győzelem, 44-20)
2. Bp. Honvéd 37 pont (11, 34-18)
3. Vasas FC 34 pont
4. Ferencváros 31 pont
5. Mezőkövesd 30 pont
6. Újpest FC 27 pont
7. Swietelsky-Haladás 26 pont
8. Paksi FC 24 pont
9. Diósgyőri VTK 21 pont (6, 24-39)
10. Debreceni VSC 21 pont (5, 20-26)
11. MTK 20 pont
12. Gyirmót FC 14

Szombaton a 21. fordulóval és egy Ferencváros–Videoton csúcsrangadóval folytatódnak az OTP Bank Liga. A Rangadó.hu minden hétvégét megelőzően megkérdez egy szakértőt az aktuális párosításokról. Ezúttal a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, az M4 Sport szakértője, Bozsik Péter latolgatta az esélyeket.

Swietelsky-Haladás – Újpest FC

– Úgy érzem, hogy a Haladás egy picit meggyengült a télen, hiszen eddig sem rúgott sok gólt, és a legeredményesebb játékosa, Gaál Bálint eligazolt. Az Újpest egy nagyaranyú vereséggel kezdte a tavaszi szezont. Azt gondolom, hogy egy döntetlen bizonyos értelemben mindkét csapatnak megfelelne, de nyilván nem arra fognak játszani. Szerintem 2-2-es döntetlen lesz a végeredmény

Budapest Honvéd – DVSC

– Ahogy látom, a DVSC még mindig nem találja a játékát, a Honvéd sokkal inkább együtt van, és lényegesen több sikerélmény érte az elmúlt hónapokban. Úgy vélem, hogy ez a hétvégén is vissza fog tükröződni és 2-1-re nyernek a kispestiek.

DVTK – MTK Budapest

– Két nehéz helyzetben lévő csapat találkozik, mondhatjuk, hogy egy kiesési rangadón. A Diósgyőr a télen nem erősített rosszul, és elég érdekes mérkőzésen kapott ki simán a Mezőkövesdtől, amit a kiállítás azért nagyban befolyásolt. Torghelle Sándor, az MTK legveszélyesebb játékosa nem léphet pályára, ezért azt gondolom, hogy a DVTK az esélyesebb, és egy góllal nyerni is fog. A tippem 2-1.

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC

– A Paks hazai pályán egy döntetlenre bárki ellen bármikor jó, mert egy nagyon masszív csapat, viszont a Mezőkövesd bárhol képes nyerni. Erre a meccsre ikszet mondanék: 1-1.

Vasas FC – Gyirmót FC Győr

– A Gyirmót mindent elkövet, hogy megkapaszkodjon, ezért rengeteg új játékost igazolt a télen. Számomra nagyon stabil csapatnak tűnik a győri, és ez a stabilitás már ősszel is megvolt. Ennek ellenére a Vasast jobb gárdának tartom, és 2-0-s angyalföldi sikert várok.

Ferencvárosi TC – Videoton FC

– A Fradi hazai környezetben mindenképp esélyesebbnek számítana, ha olyan masszív és lendületes Ferencvárosról beszélhetnénk, mint egy-másfél évvel ezelőtt. A Videoton kiváló játékosokkal rendelkezik, különösen a támadónégyese életveszélyes. Egy stabil Fradi és egy improvizatív Vidi összecsapásából szerintem egy 2-2-es döntetlen kerekedik ki.

Olvasói sztorik