NB I

Bobál úgy érzi, a Loki és a Fradi ellen is nyerhet a Honvéd

Örül a sok játéklehetőségnek a kispestiek hátvédje, de tudja, hogy nem dőlhet hátra.

Tizenöt alkalommal szerepelt a mostani élvonalban a Budapest Honvéd védője, Bobál Dávid, ezekből pedig tizenkétszer a kezdőben futott ki a pályára. A 21 éves védő az MTK Budapest elleni győztes meccsen hetvenöt percet töltött a gyepen múlt héten, a győztes útról pedig nem szeretne letérni csapatával. Könnyű dolguk azonban nem lesz, hiszen hétvégén a Debrecent, szerdán pedig a Ferencvárost fogadják – előbbit az OTP Bank Ligában, utóbbit pedig a Magyar Kupa visszavágóján.

– Nagyon várom már mindkét meccset, de először a DVSC lesz terítéken, csak velük kell foglalkoznunk. Úgy érzem, mind a két találkozón tudunk nyerni, nem is lehet más a célunk, csak az, hogy ezt megvalósítsuk – kezdte határozottan a Rangadónak Bobál. – Nem állítanék fel fontossági sorrendet a két meccs között, hiszen a kupában és a bajnokságban is nagyon jól állunk, előbbiben pedig ha túljutunk a zöldeken, reális cél lehet a döntőbe kerülés is, hiszen kevés csapat marad hátra – nyilatkozta optimistán a középhátvéd, majd a saját helyzetéről is szót ejtett.

– Természetesen örültem, hogy az MTK ellen is a kezdőben kaptam helyet, igyekszem minden lehetőséget kihasználni és száztíz százalékot nyújtani, hogy benn is ragadjak. Jól is ment a játék nekem és a csapatnak is az első tavaszi bajnokin, de közel sem dőlhetek hátra, sokat kell még tennem azért, hogy kirobbanthatatlan legyek hátulról.

– A játékrendszere ugyanaz maradt a DVSC-nek, a keretükben azonban nagy volt a jövés-menés, az új idegenlégiósokat egyelőre nem igazán ismerjük – elemezte a következő bajnoki ellenfelet az ötszörös U21-es válogatott focista. – Mivel azonban a játékuk nem igazán változott az őszhöz képest, így tisztában vagyunk a gyengeségeikkel, ezekből próbálunk meg kiindulni. E mellett az utóbbi időben jól megy nekünk a Loki ellen, az előző öt bajnokin nem tudtak legyőzni minket, remélem folytatódik ez a széria. Az eredményességünk alapja pedig az összeszokottság, mindenki ismeri a másikat már évek óta, ez előnyt jelenthet az újjáalakuló debreceniekkel szemben.

Olvasói sztorik