NB I

Azt tudtad, hogy az MSN egyik tagjával focizott együtt a Loki légiósa?

A Barca támadóját és Ibrahimovicot tekinti példaképének a DVSC új igazolása.

Huszonnégy percet kapott a Ferencvárosi elleni első tavaszi bajnokin a DVSC új szerzeménye, Szuk Hjun Dzsun. A dél-koreai támadó a dehir.hu-nak elmondta, miért esett az NB I-re a választása azok után, hogy korábban a holland, a portugál és a török pontvadászatban is megfordult, valamint a példaképét is elárulta.

– Bevallom őszintén, korábban nem sokat tudtam a Lokiról, Debrecenről, sőt, Magyarországról sem – kezdte őszintén a 191 centis támadó. – Amikor megérkeztem, örömmel láttam, hogy gyönyörű a város. A klubról is jó benyomásaim vannak, itt van egy szép stadion, az első meccsen pedig megtapasztaltam, milyen nagyszerű szurkolói vannak a csapatnak. Ezek mind segítenek abban, hogy megszokjam az új környezetet. Szeretek itt lenni. Vonzó volt számomra, hogy egy portugál edző irányítja a csapatot, velük ugyanis jó tapasztalataim voltak. Leonel Pontes ismert engem, és szerette volna, ha itt folytatom a pályafutásomat. Úgy érzem, a karrierem szempontjából is jó tapasztalatokat gyűjthetek itt. Amikor megérkeztem, láttam, hogy professzionális körülmények között játszhatunk – válaszolta Szuk Hjun Dzsun, majd a Ferencvárosban futballozó honfitársáról is beszélt.

– A döntésben sokat segített egy jó barátom, a Ferencvárosban futballozó Rju Szung Vu. Együtt játszottunk a válogatottban a riói olimpián, szóval már régebbről ismerjük egymást. Mielőtt Magyarországra igazolt volna, azt hitte, egy gyenge bajnokságba igazolt. Az első meccsek után azonban rájött, hogy igenis egy kemény, hajtós bajnokságról van szó. Az ő szavai pedig végképp meggyőztek arról, hogy ide igazoljak – így a 25 éves játékos.

Szuk Hjun Dzsun végül azt is elárulta, hogy Zlatan Ibrahimovic a példaképe, igyekszik ellesni a mozdulatait, csatárként az ő stílusa tetszik számára leginkább. A másik kedvence pedig Luis Suárez, akivel régen együtt játszott az Ajaxban, így személyesen is megtapasztalhatta, milyen nagyszerű játékos.

Olvasói sztorik